Nick Verhaeghe en zijn vrouw Sabine Cottereel, voor de cafetaria in het openluchtzwembad Abdijkaai.
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Verhaeghe en zijn vrouw Sabine Cottereel, voor de cafetaria in het openluchtzwembad Abdijkaai. © Henk Deleu

Brute pech voor horecabaas: “Café tot najaar dicht na wolkbreuk en cafetaria weken toe. Ik heb al veel tranen gelaten”

Nick Verhaeghe stapelt de tegenslagen op. Zijn sportcafé in Heule was na de lockdown pas tien dagen heropend, toen een wolkbreuk de zaak helemaal onder water zette. Het verdict: een sluiting tot het najaar. Begin juli zette hij ook de uitbating van zijn cafetaria in het openluchtbad in Kortrijk noodgedwongen stop, nadat het diep bad er leegliep. “Ik lag al veel nachten wakker, me afvragend wat ik de wereld heb misdaan”, zucht hij. Nick hoopt op betere tijden, nu het openluchtbad en de cafetaria sinds begin deze week weer open zijn. 

 1. Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundigen beschermen”
  Kortrijk

  Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundi­gen beschermen”

  In de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk krijgen bezoekers voortaan eerst de vraag of ze een sneltest willen ondergaan. “Het is het minste wat we kunnen doen, om bewoners en zorgkundigen te beschermen”, zegt Stephie Seynaeve (51), die bijna dagelijks haar mama bezoekt in WZC Sint-Jozef. “We kunnen geen enkele bezoeker verplichten tot zo’n sneltest, maar we rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a).
 2. Dak van sportcafé bij zwembad in Heule dreigt in te storten na wolkbreuk: “Pas tien dagen open en nu dit nog”
  PREMIUM

  Dak van sportcafé bij zwembad in Heule dreigt in te storten na wolkbreuk: “Pas tien dagen open en nu dit nog”

  Een wolkbreuk boven Kortrijk heeft donderdagnamiddag omstreeks 16.30 uur voor heel wat ellende gezorgd. Verschillende kelders liepen onder en straten kwamen blank te staan. Vooral het sportcafé aan het zwembad op het Lagaeplein in Heule werd zwaar getroffen. Het dak begaf het gedeeltelijk, waardoor het binnen regende. “Na drie maanden eindelijk mogen heropenen, en dan krijgen we tien dagen later dit”, zucht Nick Verhaeghe (54) van het sportcafé.