Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de R8 met de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk, niet ver van de rotonde van Cowboy Henk.
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de R8 met de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk, niet ver van de rotonde van Cowboy Henk. © Hans Verbeke

Bromfietser (43) niet langer in levensgevaar na ongeval

Kortrijk/ZwevegemDe toestand van de bromfietser die levensgevaarlijk gewond raakte bij een botsing langs de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk, is stabiel. De man is bij bewustzijn.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Kortrijk rekent op tot 1 miljoen euro jaaropbrengst via GAS-boetes voor kleine snelheidsinbreuken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk rekent op tot 1 miljoen euro jaarop­brengst via GAS-boe­tes voor kleine snelheids­in­breu­ken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”

  Kortrijk rekent in 2024 op een netto jaaropbrengst tot 1 miljoen euro, voor kleine snelheidsovertredingen die voortaan zelf via GAS-boetes afgehandeld mogen worden. Het gaat niet over extra flitscontroles, de stad zet er een bestaande trajectcontrole en twee snelheidscamera’s voor in. “Ook een GAS-boete voor te snel rijden in een zone 30 of 50 is altijd terecht. Burgers ontwijken die door zich aan de regels te houden”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe.