Bieke(29) en Jelle (32), met enkele weeskinderen op schoot.
Volledig scherm
Bieke(29) en Jelle (32), met enkele weeskinderen op schoot. © Peter Lanssens

Broer en zus zamelen 1.600 euro voor weeskinderen in

KORTRIJKDe oproep van broer en zus Jelle (31) en Bieke Lepla (29) uit Kortrijk om op een rekeningnummer geld in te zamelen voor een weeshuis in Thung Song in Thailand, viel niet in dovemansoren.

 1. Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investeringen in cultuur: “We spelen nu Champions League”
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt 15 miljoen euro (!) Vlaamse steun voor investerin­gen in cultuur: “We spelen nu Champions League”

  Straf werk van schepen van Cultuur en Vlaams parlementair Axel Ronse (N-VA). Hij overtuigde partijgenoot en minister van Cultuur Jan Jambon om 15 miljoen euro uit het Vlaamse Veerkracht-fonds vrij te maken, waardoor Kortrijk het investeringsbudget voor cultuur tot en met 2024 fors kan optrekken van 23,6 naar 38,6 miljoen euro. “Dat is ongeveer 500 euro per Kortrijkzaan, bijna vier keer meer dan het Vlaamse gemiddelde”, zegt Axel Ronse. “Het laat ons toe om de Champions League te spelen, op het vlak van cultuur. Kortrijk heeft zo ook extra troeven in handen om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.” We bekijken waar het geld voor gebruikt wordt.
 1. Tsunami dreigt: voor het eerst ruim 1.000 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen, in een week tijd
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tsunami dreigt: voor het eerst ruim 1.000 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen, in een week tijd

  Komt er zoals in Luik ook in Zuid-West-Vlaanderen een coronatsunami op ons af? De nieuwste weekcijfers van dinsdag 13 tot en met maandag 19 oktober zijn sowieso bijzonder alarmerend, want de kaap van duizend positieve testen in een week tijd wordt voor het eerst gerond. Sinds de eigen metingen eind juli aanvatten. Het zijn er 1.093, om precies te zijn. Alle steden en gemeenten in die regio scoren ronduit slecht. Vooral in Menen blijft de toestand verder escaleren.