Andrea en Arthur Nichelson.
Volledig scherm
PREMIUM
Andrea en Arthur Nichelson. © Rust route

Broer en zus fietsen naar Italië om psychisch kwetsbaren te steunen: “We trekken naar plek waar mama tot rust kwam na burn-out”

Kortrijk/WaregemArthur en Andrea Nichelson bereiden een fietsreis van 1.100 kilometer en 9.000 hoogtemeters naar Italië voor. De opbrengst gaat naar Een Rustpunt vzw in Kortrijk. Die lotgenotengroep vangt psychisch kwetsbaren op. “Het voorbije coronajaar maakte bij veel mensen iets los. Periodes als deze tonen aan hoe belangrijk het is om aandacht voor mentale problemen te hebben”, zeggen broer en zus. Ze zoeken naar sponsors, om een mooie opbrengst te krijgen.

 1. Pooier bijt stuk oor af van ontevreden klant van z'n vriendin: 27 maanden cel
  De Haan/Kortrijk/Hechtel-Eksel

  Pooier bijt stuk oor af van ontevreden klant van z'n vriendin: 27 maanden cel

  Vijf mannen uit Kortrijk, De Haan en Hechtel-Eksel werden in 2018 en 2019 opgelicht door een Nederlandse escorte. Ze betaalden tot 770 euro, maar zagen O.D. (29) uit Utrecht of een collega vertrekken nog voor ze een avontuurtje met hen hadden beleefd. Toen een klant zich niet liet doen, beet de vriend en pooier van O.D. hem prompt een stuk oor af. De Nederlander M.S. kreeg 27 maanden cel met uitstel.
 2. Geen veroordeelde extremisten meer op eerste rij 11 juliviering in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”
  Kortrijk

  Geen veroordeel­de extremis­ten meer op eerste rij 11 julivie­ring in Kortrijk: “We zorgen voor correcte setting”

  De Leiefeesten rond de Vlaamse feestdag schakelen een versnelling hoger. Er zal meer beleving zijn, maar alle ogen zijn ook gericht op de officiële plechtigheid op de Groeningekouter, aan het beeld de Maagd van Vlaanderen. Waar de aanwezigheid van Aurélien Verhassel vorig jaar viroloog Marc Van Ranst in de gordijnen joeg. De Franse extremist zat toen gewoon op de eerste rij, in de buurt van minister-president Jan Jambon. Dat zal deze keer niet meer mogelijk zijn.