De Broeltorens kleuren oranje.
Volledig scherm
De Broeltorens kleuren oranje. © Henk Deleu

Broeltorens kleuren oranje in strijd tegen geweld op vrouwen

KortrijkZonta, een serviceclub met ondernemende vrouwen, voert in het kader van de campagne ‘Say No to Violence Against Women’ actie tegen geweld op vrouwen. Donderdag kleurden de Broeltorens daarom oranje. Op zaterdag 27 november worden tussen 15 en 17 uur oranje ballonnen aan kinderen en bladwijzers aan volwassenen uitgedeeld aan winkelcentrum K in de Sionstraat.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Horeca-invulling gezocht voor voormalig openluchtbad in Spiere, kuip krijgt amfitheater
  Spiere/Kortrijk

  Horeca-invulling gezocht voor voormalig openlucht­bad in Spiere, kuip krijgt amfithea­ter

  De eigenaar van het voormalig openluchtbad in Spiere, de intercommunale Leiedal uit Kortrijk, stelt de site open voor een permanente invulling. “We mikken op een horeca -en ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers, ondernemers en cultuurliefhebbers. De oude kuip krijgt een amfitheater en een wateroppervlak waarin het gebouw zal weerspiegeld worden”, zegt Leiedalvoorzitter Wout Maddens. Wie zich geroepen voelt, kan vanaf nu zijn kandidatuur indienen.
 1. AZ Groeninge stelt nieuwe alarmbel voor, steviger en altijd binnen handbereik: “Maakt leven van patiënten en zorgverleners aangenamer”
  Kortrijk

  AZ Groeninge stelt nieuwe alarmbel voor, steviger en altijd binnen handbereik: “Maakt leven van patiënten en zorgverle­ners aangenamer”

  Iedereen die al eens in het ziekenhuis lag, kent het wel: de alarmbel die je niet vindt of ongewenst af laat gaan. AZ Groeninge heeft nu een oplossing: Secure Up Down Lock. De SUDL combineert een gesp en plastic frame, waarmee je de bel van de patiënt bevestigt aan een leuning van het bed. Het is ontworpen door het team Innovatie van AZ Groeninge en productontwikkelaar Kim Jolie.