De Broeltorens kleuren oranje.
Volledig scherm
De Broeltorens kleuren oranje. © Henk Deleu

Broeltorens kleuren oranje in strijd tegen geweld op vrouwen

KortrijkZonta, een serviceclub met ondernemende vrouwen, voert in het kader van de campagne ‘Say No to Violence Against Women’ actie tegen geweld op vrouwen. Donderdag kleurden de Broeltorens daarom oranje. Op zaterdag 27 november worden tussen 15 en 17 uur oranje ballonnen aan kinderen en bladwijzers aan volwassenen uitgedeeld aan winkelcentrum K in de Sionstraat.

 1. ING verkoopt bankgebouw op Grote Markt en verlaat zo stadscentrum Kortrijk: “Residentiële invulling, kantoren, horeca… alles is bespreekbaar”
  Kortrijk

  ING verkoopt bankgebouw op Grote Markt en verlaat zo stadscen­trum Kortrijk: “Residen­tiële invulling, kantoren, horeca… alles is bespreek­baar”

  Het bankgebouw van ING op de Grote Markt 50 in Kortrijk staat te koop en sluit tegen eind juni de deuren. De werknemers verhuizen naar kantoren in het Kennedypark op Hoog Kortrijk en aan de Brugsesteenweg in Kuurne. Het pand dateert uit 1946, staat op de inventaris van bouwkundig erfgoed Vlaanderen en heeft een imposante neoclassicistische gevel in witte natuursteen.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.