Claude Delatter en zijn vrouw Mia Mandeville, in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Claude Delatter en zijn vrouw Mia Mandeville, in betere tijden. © Johan Sergyssels

Brief van cafébaas Claude (55) om na herseninfarct van vrouw met hele gezin kerst te mogen vieren, blijft zonder gevolg: “Premier reageerde veel te laat”

HeuleCafébaas Claude Delatter (55) uit Heule schreef begin december een emotionele brief naar premier Alexander De Croo en minister Frank Vandenbroucke. Of hij zijn hele gezin mocht uitnodigen op kerstavond, als lichtpuntje nadat zijn vrouw getroffen werd door een zwaar herseninfarct. Toestemming bleef uit, maar wat Claude vooral stoort, is hoe zijn verhaal de toppolitici niet lijkt te raken. “Wat de man in de straat denkt, is voor hen dus duidelijk niet belangrijk”, vindt de cafébaas, die zich nu in een nieuw schrijven nóg eens tot De Croo en Vandenbroucke richt. 

 1. Luka Elsner en KV Kortrijk hebben nog puntje nodig om zeker te zijn van behoud: “Ik wil nog twee keer winnen”
  VOETBAL 1A

  Luka Elsner en KV Kortrijk hebben nog puntje nodig om zeker te zijn van behoud: “Ik wil nog twee keer winnen”

  KV Kortrijk heeft genoeg aan een gelijkspel op Waasland-Beveren om definitief zeker te zijn dat het ook volgend seizoen in 1A speelt. Rechtstreeks degraderen kan al niet meer, voorlaatste worden en moeten uitkomen tegen Seraing van 1B kan mathematisch nog. “Eén punt volstaat, maar ik wil er nog zes om een grijs seizoen toch nog wat rooskleurig af te sluiten”, zegt Luka Elsner.
 2. Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na herseninfarct van vrouw: “Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpuntje hard nodig”
  PREMIUM
  Heule

  Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na hersenin­farct van vrouw: “Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpunt­je hard nodig”

  Cafébaas Claude (54) uit Heule heeft er een aartsmoeilijk jaar opzitten. Door corona was zijn zaak gesloten en op de koop toe werd zijn echtgenote Mia getroffen door een zwaar herseninfarct. Hij snakt naar een lichtpuntje en stuurde daarom een emotionele brief naar premier Alexander De Croo. “Niets zou ons blijer maken dan met ons gezin kerstavond te vieren, maar dat is volgens de huidige maatregelen onmogelijk”, zegt de man. Hij vraagt om toch zijn dochter en haar partner te mogen uitnodigen.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel