Claude Delatter en zijn vrouw Mia Mandeville, in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Claude Delatter en zijn vrouw Mia Mandeville, in betere tijden. © Johan Sergyssels

Brief van cafébaas Claude (55) om na herseninfarct van vrouw met hele gezin kerst te mogen vieren, blijft zonder gevolg: “Premier reageerde veel te laat”

HeuleCafébaas Claude Delatter (55) uit Heule schreef begin december een emotionele brief naar premier Alexander De Croo en minister Frank Vandenbroucke. Of hij zijn hele gezin mocht uitnodigen op kerstavond, als lichtpuntje nadat zijn vrouw getroffen werd door een zwaar herseninfarct. Toestemming bleef uit, maar wat Claude vooral stoort, is hoe zijn verhaal de toppolitici niet lijkt te raken. “Wat de man in de straat denkt, is voor hen dus duidelijk niet belangrijk”, vindt de cafébaas, die zich nu in een nieuw schrijven nóg eens tot De Croo en Vandenbroucke richt. 

 1. “Hij stierf met een lach, het afscheid was subliem”: John (63) koos voor euthanasie, zoon en boezemvrienden herdenken levensgenieter
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Hij stierf met een lach, het afscheid was subliem”: John (63) koos voor euthanasie, zoon en boezem­vrien­den herdenken levensge­nie­ter

  “Doe het goed in het leven en zorg voor elkaar. Ik ben nu weg, maar jullie allen neem ik mee in mijn hart. Dikke zoen.” Dat schreef levensgenieter John Beeckaert (63) eind vorig jaar, net voor hij koos voor een verlossende euthanasie. Hij krijgt een postuum eerbetoon op maandag 1 maart in het Play4-programma Leef! met James Cooke. “We hebben nog samen getoost, met champagne. Hij is trots gestorven”, vertellen zijn drie beste vrienden en zijn zoon.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na herseninfarct van vrouw: “Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpuntje hard nodig”
  PREMIUM
  Heule

  Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na hersenin­farct van vrouw: “Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpunt­je hard nodig”

  Cafébaas Claude (54) uit Heule heeft er een aartsmoeilijk jaar opzitten. Door corona was zijn zaak gesloten en op de koop toe werd zijn echtgenote Mia getroffen door een zwaar herseninfarct. Hij snakt naar een lichtpuntje en stuurde daarom een emotionele brief naar premier Alexander De Croo. “Niets zou ons blijer maken dan met ons gezin kerstavond te vieren, maar dat is volgens de huidige maatregelen onmogelijk”, zegt de man. Hij vraagt om toch zijn dochter en haar partner te mogen uitnodigen.
 2. Ondernemers leven al bijna jaar in grote onzekerheid door coronacrisis: “Het is hard, maar opgeven staat niet in ons woordenboek”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Onderne­mers leven al bijna jaar in grote onzeker­heid door coronacri­sis: “Het is hard, maar opgeven staat niet in ons woorden­boek”

  De coronacrisis sleept nu al bijna een jaar aan en voor veel ondernemers begint dat zwaar door te wegen. Niet alleen op financieel vlak, maar ook mentaal. En hoewel iedereen nood heeft om opnieuw aan de slag te kunnen, blijft perspectief uit. “Het is echt incasseren en het is niet zo simpel om mij telkens opnieuw op te laden. Maar opgeven? Nooit, dat staat niet in mijn woordenboek.”
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica