Claude Delatter en zijn vrouw Mia Mandeville, in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Claude Delatter en zijn vrouw Mia Mandeville, in betere tijden. © Johan Sergyssels

Brief van cafébaas Claude (55) om na herseninfarct van vrouw met hele gezin kerst te mogen vieren, blijft zonder gevolg: “Premier reageerde veel te laat”

HeuleCafébaas Claude Delatter (55) uit Heule schreef begin december een emotionele brief naar premier Alexander De Croo en minister Frank Vandenbroucke. Of hij zijn hele gezin mocht uitnodigen op kerstavond, als lichtpuntje nadat zijn vrouw getroffen werd door een zwaar herseninfarct. Toestemming bleef uit, maar wat Claude vooral stoort, is hoe zijn verhaal de toppolitici niet lijkt te raken. “Wat de man in de straat denkt, is voor hen dus duidelijk niet belangrijk”, vindt de cafébaas, die zich nu in een nieuw schrijven nóg eens tot De Croo en Vandenbroucke richt. 

 1. Niet alle terrassen gaan open, Taste and Colours blijft dicht na 8 mei: “Een drama, de economische schade is niet te overzien”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Niet alle terrassen gaan open, Taste and Colours blijft dicht na 8 mei: “Een drama, de economi­sche schade is niet te overzien”

  Er is bij de horeca in Kortrijk zeker bereidheid om vanaf zaterdag 8 mei de terrassen te heropenen. Zo blijkt na een rondvraag. Al is dat niet voor iedereen haalbaar, zoals voor Dirkjan Decock (56) van Taste and Colours. Om op zijn terras te raken, moet je eerst door het gastronomisch restaurant. Wat in principe niet mag. “Het is een drama, de economische schade is niet te overzien”, zegt de chef-kok. Andere horecabazen hebben er ook hun twijfels over. “Van mooi weer in mei ben je nooit zeker”, zegt Mathieu Declercq (40) van café-bistro Balthazar.
 2. Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na herseninfarct van vrouw: “Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpuntje hard nodig”
  PREMIUM
  Heule

  Cafébaas Claude (54) schrijft brief aan premier na hersenin­farct van vrouw: “Laat ons aub kerstavond vieren met gezin. We hebben lichtpunt­je hard nodig”

  Cafébaas Claude (54) uit Heule heeft er een aartsmoeilijk jaar opzitten. Door corona was zijn zaak gesloten en op de koop toe werd zijn echtgenote Mia getroffen door een zwaar herseninfarct. Hij snakt naar een lichtpuntje en stuurde daarom een emotionele brief naar premier Alexander De Croo. “Niets zou ons blijer maken dan met ons gezin kerstavond te vieren, maar dat is volgens de huidige maatregelen onmogelijk”, zegt de man. Hij vraagt om toch zijn dochter en haar partner te mogen uitnodigen.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League