Een brandweerman-ambulancier reed met zijn motor op de E17 veel te snel.
Volledig scherm
Een brandweerman-ambulancier reed met zijn motor op de E17 veel te snel. © Baert Marc

Brandweerman die 174 per uur reed op E17 krijgt 45 dagen rijverbod

Kortrijk/DeerlijkEen 42-jarige ambulancier-brandweerman is dinsdag door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een rijverbod van 45 dagen en een boete van 640 euro omdat hij met zijn motor op de E17 in Deerlijk 174 kilometer per uur reed. “Je ziet toch zelf af en toe de zware gevolgen van te hoge snelheden?”, vroeg de politierechter zich af.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Fietsveilige doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelsestraat wordt deels fietsstraat

  Fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelse­straat wordt deels fiets­straat

  De aanleg van een fietsveilige doorsteek aan de winkel Euroshop, tussen de Moorseelsestraat en fietspaden in de Meensesteenweg en verderop de jaagpaden langs de Leie, is voltooid. Er is nu ook een nieuwe buurtparking met plaats voor tien wagens, een plaats voor een persoon met een beperking inbegrepen. Opmerkelijk: de Moorseelsestraat wordt deels ingericht als fietsstraat. De door aannemer Casteleyn & Zonen uitgevoerde werken kostten 221.682 euro.
  Kortrijk