In 2017 voerden ontevreden brandweerlui van Fluvia ook al eens actie op het stadhuis van Kortrijk.
Volledig scherm
In 2017 voerden ontevreden brandweerlui van Fluvia ook al eens actie op het stadhuis van Kortrijk. © Henk Deleu

Brandweerlui schroeven activiteiten terug uit onvrede met beleid en werkdruk

Alleen nog dringende interventies. Daarvoor staan de brandweerlui van de hulpverleningszone Fluvia voorlopig nog paraat. Administratief werk en kleine klusjes blijven liggen. De blussers willen zo een krachtig signaal geven naar de leiding van Fluvia. Wanbeleid en een schromelijk tekort aan mensen en middelen zijn de voornaamste klachten. “Geef ons tijd om de problemen op een goeie manier aan te pakken”, zegt Fluvia-voorzitter Francis Benoit.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. DIRK., eerste band met drie singles in De Afrekening, heeft nieuwe plaat: “Het klinkt vreemd, maar 2020 is voor ons een fantastisch jaar geweest”
  PREMIUM
  Ingelmunster/Tielt

  DIRK., eerste band met drie singles in De Afrekening, heeft nieuwe plaat: “Het klinkt vreemd, maar 2020 is voor ons een fantas­tisch jaar geweest”

  Het is een jaar van uitersten voor Jelle Denturck (31), frontman van DIRK. De band slaagde er als eerste ooit in om met drie singles tegelijk in StuBru’s De Afrekening te staan én hun nieuwe album ‘Cracks in Common Sense’ wordt goed onthaald. Dat laatste succes kunnen ze door het virus helaas niet verzilveren in meer optredens. Maar gelukkig is er in deze tweede lockdown een blik nieuwe nummers als muzikale oplawaai. Die klinken de ene keer politiek, de andere keer weer persoonlijk, maar de kenmerkende humor van de West-Vlaamse band is nooit ver weg. “We hebben zelfs even overwogen om ons album Frimout te noemen.”
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok