In 2017 voerden ontevreden brandweerlui van Fluvia ook al eens actie op het stadhuis van Kortrijk.
Volledig scherm
In 2017 voerden ontevreden brandweerlui van Fluvia ook al eens actie op het stadhuis van Kortrijk. © Henk Deleu

Brandweerlui schroeven activiteiten terug uit onvrede met beleid en werkdruk

Alleen nog dringende interventies. Daarvoor staan de brandweerlui van de hulpverleningszone Fluvia voorlopig nog paraat. Administratief werk en kleine klusjes blijven liggen. De blussers willen zo een krachtig signaal geven naar de leiding van Fluvia. Wanbeleid en een schromelijk tekort aan mensen en middelen zijn de voornaamste klachten. “Geef ons tijd om de problemen op een goeie manier aan te pakken”, zegt Fluvia-voorzitter Francis Benoit.

 1. Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundigen beschermen”
  Kortrijk

  Zorg Kortrijk zet sneltesten in voor veiliger bezoek aan rusthuizen: “Bewoners en zorgkundi­gen beschermen”

  In de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk krijgen bezoekers voortaan eerst de vraag of ze een sneltest willen ondergaan. “Het is het minste wat we kunnen doen, om bewoners en zorgkundigen te beschermen”, zegt Stephie Seynaeve (51), die bijna dagelijks haar mama bezoekt in WZC Sint-Jozef. “We kunnen geen enkele bezoeker verplichten tot zo’n sneltest, maar we rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a).
 2. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Waregem/Wevelgem

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van Guldensporencollege en Rhizo in Kortrijk, Sint-Joris in Menen, VTI in Waregem en het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.
 3. Wout Van Aert maakt veldrit comeback op Urban Cross in Kortrijk: “We kunnen het perfect coronaveilig doen”
  Kortrijk

  Wout Van Aert maakt veldrit comeback op Urban Cross in Kortrijk: “We kunnen het perfect coronavei­lig doen”

  Wout Van Aert werkt stilaan naar de veldritwinter toe. De wielerheld kondigt aan er zijn comeback te willen maken op de internationale topveldrit CAPS Urban Cross, op zaterdag 28 november in Kortrijk. “We gaan ervan uit dat de cross zal doorgaan in Kortrijk. Want de organisatie kan perfect coronaveilig”, kruist schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) de vingers.