Vooral de aanwezigheid van zijn vele vrienden maakte het symbolisch afscheid van de Kortrijkse brandweerman Dirk Vandamme - centraal, ietwat op de voorgrond - een mooi gebeuren.
Volledig scherm
Vooral de aanwezigheid van zijn vele vrienden maakte het symbolisch afscheid van de Kortrijkse brandweerman Dirk Vandamme - centraal, ietwat op de voorgrond - een mooi gebeuren. © Hans Verbeke

Brandweercollega’s zwaaien Dirk uit, die eigenlijk nog niet met pensioen gaat: “Mijn vrouw zat mee in het complot”

KortrijkMet een weliswaar in scène gezette laatste interventie, een erehaag en een drink hebben de brandweerlui van de post Kortrijk afscheid genomen van Dirk Vandamme (58). Of toch bijna, want Dirk blijft nog even op post. “Maar interventiekledij zal je me niet meer zien dragen”, lacht hij.

 1. Na 32 jaar blijft moord met 62 messteken op bakkersdochter Ingrid (26) groot mysterie, maar: “Dader zal gevonden worden”
  PREMIUM

  Na 32 jaar blijft moord met 62 messteken op bakkers­doch­ter Ingrid (26) groot mysterie, maar: “Dader zal gevonden worden”

  “16 maart zal voor eeuwig en altijd een pijnlijke dag blijven”. Dat beseffen Georges Caeckaert (87) en Marie-Josephe Vereecke (83) uit Maldegem. Want die dag, in 1991, werd hun dochter Ingrid Caeckaert (26) met 62 messteken vermoord in de trappenhal van een appartementsgebouw in Knokke-Heist. Maar toch leven ze meer dan ooit op hoop, want de moordenaar maakte één cruciale fout. Dankzij een nieuwe DNA-techniek wordt die hem mogelijks fataal.
  Kortrijk
 2. Verjaag de winter met een lentevuur of neem een blik achter de schermen van de zorg: onze weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Verjaag de winter met een lentevuur of neem een blik achter de schermen van de zorg: onze weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  De lente is nog net niet in het land, maar dat betekent niet dat je er in het weekend van 18 en 19 maart in Zuid-West-Vlaanderen niet op uit kan trekken. Zo kan je onder andere genieten van een deugddoend lentevuur in Dranouter, gravelroutes met de fiets ontdekken in Izegem of je feestneus opzetten tijdens het Keikoppencarnaval in Poperinge.
  Heuvelland, Izegem, Poperinge, Ledegem
 3. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 1. MOMSTER met hippe en sexy zwangerschaps- en borstvoedingskledij opent pop-up in Kortrijk: “Met mijn merk blijven vrouwen zichzelf”

  MOMSTER met hippe en sexy zwanger­schaps en borstvoe­dings­kle­dij opent pop-up in Kortrijk: “Met mijn merk blijven vrouwen zichzelf”

  Het nieuwe Belgische zwangerschaps- en borstvoedingskledingmerk MOMSTER opent tot en met 31 mei een pop-up in de Sionstraat 8 in het winkelwandelgebied. Dat is ter hoogte van het winkelcentrum K. “Vrouwen mogen zich ook tijdens hun zwangerschaps- en borstvoedingsperiode hip en sexy kleden. We zorgen er met een doordacht ontwerp en slimme stoffen-keuze voor dat elke MOMSTER-outfit vrouwen op ieder moment van de zwangerschap en daarna perfect past.”
  Kortrijk
 2. ASSISEN KOTMOORD. Procureur-generaal vordert levenslang voor Mohammad Musawi (24): “Hij is een koele killer”
  PREMIUM

  ASSISEN KOTMOORD. Procureur-generaal vordert levenslang voor Mohammad Musawi (24): “Hij is een koele killer”

  Levenslange opsluiting en een terbeschikkingstelling van 10 jaar. Dat is wat procureur-generaal Serge Malefason vorderde voor Mohammad Musawi (24). De Afghaanse Kortrijkzaan legde maandag nochtans op het laatste moment nog bekentenissen af, maar daar hield de aanklager geen rekening mee. Tot grote ergernis van de verdediging. “Ik laat die man niet vallen”, stelde advocaat Dennis Van Overstraeten.
  Kortrijk