De brand ontstond in het washok achteraan de woning
Volledig scherm
De brand ontstond in het washok achteraan de woning © Alexander Haezebrouck

Brand in washok achteraan woning terwijl bewoners aan zee verblijven

BissegemIn de Heulsestraat in Bissegem brak maandag rond 17.15 uur brand uit achteraan een woning. De buren verwittigden de hulpdiensten. Omdat de bewoners aan zee verbleven, moest de brandweer inbreken om tot bij de brand te komen.

 1. Energiefactuur AZ Groeninge in twee jaar van 3 naar 13 miljoen euro: “We zetten patiënten niet in de kou”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Energiefac­tuur AZ Groeninge in twee jaar van 3 naar 13 miljoen euro: “We zetten patiënten niet in de kou”

  De energiefactuur voor gas en elektriciteit stijgt voor AZ Groeninge van 3 miljoen euro in 2021 richting naar schatting 10 tot zelfs 13 miljoen euro in 2023. Het vierdubbele, dat doet financieel veel pijn. “We bekijken hoe we dat kunnen (blijven) betalen”, zegt Stefaan Lammertyn, woordvoerder van het Kortrijkse ziekenhuis. Er worden een pak maatregelen genomen.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.