De brand in de vroegere werkplaats van de oude brandweerkazerne in Kortrijk woedde in alle hevigheid maar was ook snel onder controle.
Volledig scherm
De brand in de vroegere werkplaats van de oude brandweerkazerne in Kortrijk woedde in alle hevigheid maar was ook snel onder controle. © Hans Verbeke

Brand bij... brandweer: deel van werkplaats oude kazerne uitgebrand, enkele tientallen omwonenden geëvacueerd

KortrijkIn Kortrijk is donderdagavond kort voor middernacht brand uitgebroken in de oude brandweerkazerne in de Rijkswachtstraat. Een deel van de oude werkplaats stond in lichterlaaie. Wegens de dichte bebouwing werden enkele tientallen bewoners van de Zwevegemsestraat en de Sint-Antoniusstraat gevraagd om hun huizen en flats te verlaten.

 1. Jaguar Land Rover Dejonckheere houdt opendeur in nieuwbouw: “Geen terugval in verkoop, we halen met hele groep kaap van 6.000 verkochte wagens in 2022”
  PREMIUM
  Zwevegem/Kortrijk

  Jaguar Land Rover Dejonckhee­re houdt opendeur in nieuwbouw: “Geen terugval in verkoop, we halen met hele groep kaap van 6.000 verkochte wagens in 2022”

  Jaguar Land Rover Dejonckheere heeft Kortrijk verlaten. Om net over de grens, op het bedrijvenpark De Pluim in Zwevegem, een nieuwbouw te openen. “Waar we vlak voor de autokeuring zitten. Wie zijn wagen afgekeurd ziet, kan meteen een nieuwe kopen bij ons”, glimlacht zaakvoerder Christophe Dejonckheere (52). Er is dit weekend een opendeur voor het grote publiek, in de nieuwbouw.
 2. Na 290 opvoeringen vanuit zijn rolstoel, stopt Rudy met theaterstuk ‘Fractie van een seconde’: “We kregen zelfs een volle schouwburg met 1.800 jongeren stil”
  PREMIUM
  Kortrijk/Antwerpen

  Na 290 opvoerin­gen vanuit zijn rolstoel, stopt Rudy met theater­stuk ‘Fractie van een seconde’: “We kregen zelfs een volle schouwburg met 1.800 jongeren stil”

  Het is genoeg geweest. “Mijn lichaam schreeuwt om rust”, zegt hoofdrolspeler Rudy Claeys (60). Nadat hij door een zwaar ongeval in een rolstoel belandde, trok hij samen met acteur en halftijds MUG-verpleegkundige Stef Vanlee (47) Vlaanderen rond met het beklijvende theaterstuk ‘Fractie van een seconde’. De laatste en 290ste keer deden ze dat voor 280 scholieren in Heule. Rudy Claeys en Stef Vanlee blikken (tevreden) terug en geven hun ultieme tips om het verkeersveilig te houden.
 1. IN BEELD. Naam gezocht voor nieuwe zorgcampus: grootste investering in jaren met totaalbudget van 32,8 miljoen euro
  Kortrijk

  IN BEELD. Naam gezocht voor nieuwe zorgcampus: grootste investe­ring in jaren met totaalbud­get van 32,8 miljoen euro

  De bewoners van het in 1966 geopende en in 1999 gerenoveerde woonzorgcentrum Sint-Jozef verhuizen in 2024 naar een nieuwbouw. De inrichting van de hele zorgcampus is met 32,8 miljoen euro de grootste investering van de legislatuur 2019-2024 in Kortrijk. De werken vatten in maart 2021 aan en vorderen goed. Het project komt er onder impuls van schepen van Welzijn Philippe De Coene (Vooruit). “Wie de mooiste naam verzint voor de nieuwe zorgcampus, wint een prijs.”