Een voorbeeld van de nieuwe bebouwing, hier in de Acacialaan.
Volledig scherm
Een voorbeeld van de nieuwe bebouwing, hier in de Acacialaan. © Henk Deleu

Bouwproject start: Perzik- en Cederlaan tot zomer 2021 deels dicht

 1. Speelgoedwinkeluitbaters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsjeblieft bij de kleine zelfstandige”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Speelgoed­win­kel­uit­ba­ters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsje­blieft bij de kleine zelfstandi­ge”

  De zaakvoerders van drie kleine speelgoedwinkels in Kortrijk hebben enkele ultieme tips voor de Sint. Maar vooral: ze roepen de Sint op om bij hén hun boodschappen te doen, want -voor mocht je het nog niet gehoord hebben- deze coronacrisis weegt loodwaar op de kleine zelfstandigen. “Wat we nu meemaken, is zó surreëel”, zegt Machteld Lioen van Mac’Li.
 1. Voorzitters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Voorzit­ters Unizo Zuid-West-Vlaanderen vragen heropening winkels: “Handelaars kunnen veilig werken”

  De voorzitters van de negentien lokale Unizo-ondernemersverenigingen in Zuid-West-Vlaanderen roepen samen op om de winkels zo snel mogelijk opnieuw te mogen openen. “De heropening van de Franse winkels en de nabijheid van een winkelstad als Rijsel heeft een grote impact op onze regio”, merkt Ann Coussement op, co-voorzitter van de regio Zuid West-Vlaanderen. Eerder waarschuwde Kortrijks schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a) om toch best ook voorzichtig te blijven en de heropening van de winkels slim aan te pakken.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding