Bloemist Ghislain, hier op foto met klanten Anne-Marie Frayman (links) en Jeannette Deloose, op de markt in Rollegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemist Ghislain, hier op foto met klanten Anne-Marie Frayman (links) en Jeannette Deloose, op de markt in Rollegem. © Henk Deleu

Bloemist die gered werd van nakend faillissement, houdt actie voor Warmste Week: “Het doet deugd om iets terug te doen”

Veel mensen herinneren zich zeker Ghislain Deschoemaeker (60) nog. De bloemist ging een jaar geleden bijna failliet door wegenwerken in Kortrijk en deed op televisie in tranen zijn verhaal, waarna mensen de handelaar massaal te hulp schoten, om hem te redden. Dankbare Ghislain toont nu zélf zijn hart, door chrysanten te verkopen voor Boas, een zwemclub voor mensen met een beperking. Hij roept verder op om de handelaars op Appel, die nu op hun beurt getroffen worden door wegenwerken, te blijven bezoeken. “Zodat zij niet hetzelfde hoeven mee te maken, want ik zat héél diep.”

3 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Prachtig initiatief, veel succes toegewenst. Ik ben blij dat die man die door de incompetentie van het stadsbestuur bijna failliet ging verder kan werken. Hopelijk krijgen de andere handelaars door de werken die nu komen geen te grote klappen.
 • luc schittecatte

  1 jaar geleden
  een man met het hart op de juiste plaats !
 • Jaak Casteleyn

  1 jaar geleden
  Dat zijn mensen die het menen, waardering alom.
 1. “Boterhammetje beu als ontbijt? Verwen jouw baby met havermout en fruit, gezond én lekker”: jonge mama’s stellen Billiebubs voor
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  “Boterham­me­tje beu als ontbijt? Verwen jouw baby met havermout en fruit, gezond én lekker”: jonge mama’s stellen Billiebubs voor

  Billiebubs is geboren. De start-up van jonge mama’s Elke Vanhollebeke (31) uit Bissegem en Clara Desmet (27) uit Waregem werkt ontbijtjes voor baby’s uit met havermout, gevriesdroogd fruit zoals banaan of aardbei en cacao of kokos. “Ons doel is niet om de klassieke boterham met choco te verbannen. We willen wel een gezonde variatie op de ontbijttafel brengen. En het is ook nog eens heel lekker. Zo kan je het ontbijt ook afwerken met verse stukjes fruit.”
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. Magdalenastraat weer open voor verkeer: “Volg altijd signalisatie op Appel, om geen gevaar te lopen”
  Kortrijk

  Magda­lenastraat weer open voor verkeer: “Volg altijd signalisa­tie op Appel, om geen gevaar te lopen”

  De verbinding tussen Magdalenastraat en Beheerstraat is weer open sinds dinsdag om 18 uur. Er is een stuk nieuwe weg aangelegd. Daaronder gaat de bouw van een tunnel verder, tussen rotonde Panorama en de Lambrechtlaan. “We vragen wandelaars en fietsers om er de signalisatie zeker niet te negeren”, waarschuwt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a). Belangrijk: de werken blijven op schema zitten, aan Appel. De wegtunnel opent zoals gepland eind 2022. Dat is een opsteker, vooral voor de handelaars daar.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre