De Brusselse band Wolvennest speelde zaterdag als afsluiter in de Morgue. Voor het eerst telde Alcatraz 4 podia.
Volledig scherm
De Brusselse band Wolvennest speelde zaterdag als afsluiter in de Morgue. Voor het eerst telde Alcatraz 4 podia. © Christophe Maertens

Bloedheet metalfestival Alcatraz klokt af op zo’n 36.000 muziekfans: “Ach, beter zon dan regen”

KortrijkMuziekfestival Alcatraz heeft een bloedhete, maar geslaagde editie achter de rug. Het metalfestijn kreeg zo’n 36.000 bezoekers over de vloer, liefst 8.000 meer dan vorig jaar. Ondanks de hitte deden er zich geen noemenswaardige problemen voor. “Chapeau voor de organisatoren, puik werk. Volgend jaar sta ik hier terug”, aldus een 52-jarige hardrockfan. 

 1. ASSISEN BRUGGE. Koppel dat lijk campingmoord hielp verbergen kampt plots met geheugenverlies tijdens getuigenis : “Het is triest hoe jullie zich hier gedragen”
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. Koppel dat lijk camping­moord hielp verbergen kampt plots met geheugen­ver­lies tijdens getuigenis : “Het is triest hoe jullie zich hier gedragen”

  “Ik herinner het me niet meer.” Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben rechtenstudente Kelly D. en haar ex-vriend Bruno C. woensdagavond voor flink wat wrevel gezorgd. Het voormalige koppel hielp het lijk van Mihael Parrent mee verbergen, maar veel details wisten ze daar niet meer over. En dat zorgde in het Brugse assisenhof voor woedende reacties, niet in het minst bij de voorzitter. Herlees alles nog eens hieronder.
 2. Crisis of geen crisis, Kortrijk blijft energiefacturen van sportclubs betalen: “We vragen wel inspanningen zoals licht doven en minder lang douchen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Crisis of geen crisis, Kortrijk blijft energiefac­tu­ren van sportclubs betalen: “We vragen wel inspannin­gen zoals licht doven en minder lang douchen”

  Sportclubs betalen in Kortrijk geen huur om infrastructuur van de stad te gebruiken, terwijl de stad zelf het verbruik van elektriciteit, water en gas van sportclubs betaalt. “Kortrijk is de enige stad in Vlaanderen die de sportclubs al die voordelen gunt. Dat blijft ook met de energiecrisis zo, al vragen we wel inspanningen om het verbruik te doen dalen”, zegt schepen Wouter Allijns.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Nog niet verder verlaagde Leiboorden trekken nu al nieuwe horeca aan: “We willen niet wachten, hier dromen we al jaren van”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nog niet verder verlaagde Leiboorden trekken nu al nieuwe horeca aan: “We willen niet wachten, hier dromen we al jaren van”

  Het is nog tot midden 2024 wachten op de opening van de verdere verlaging van de Leieboorden in het stadscentrum van Kortrijk. Dat schrikt ondernemers niet af. Zo is sinds kort Prista geopend aan de Vismarkt, met lekkere en verse belegde broodjes. “We geloven in deze locatie, het zal hier heel mooi worden”, zeggen Lutfen Douzmanova en haar dochter.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.