Het slim toilet in Buda Kitchen, met afstandsbediening
Volledig scherm
Het slim toilet in Buda Kitchen, met afstandsbediening © Henk Deleu

Bistro Buda Kitchen opent slim toilet voor publiek

KortrijkBistro Buda Kitchen in Kortrijk stelt een zopas geïnstalleerd douche-wc open voor het groot publiek en ook personen met een beperking, via HogeNood. Op die app vind je alle publieke toiletten, onder meer in Kortrijk. De openstelling van het nieuwe douche-wc is een initiatief van de zorggroep H. Hart Kortrijk, die zo naar meer toegankelijke toiletten in de binnenstad helpt streven.

 1. Paasfoor verhuist deels naar evenementenplein Kortrijk Weide, waar eerder al Goose optrad en De Warmste Week neerstreek
  Kortrijk

  Paasfoor verhuist deels naar evenemen­ten­plein Kortrijk Weide, waar eerder al Goose optrad en De Warmste Week neerstreek

  De Paasfoor in Kortrijk blijft ondanks de binnenkort opstartende werken voor de verdere verlaging van de Leieboorden op volle sterkte, van donderdag 6 tot en met zondag 23 april. Door een deel van de attracties naar eventplein Kortrijk Weide te verhuizen, naast het subtropisch zwemparadijs LAGO Weide. Die organisatorische ingreep is goedgekeurd in het schepencollege, op 23 januari.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.