De initiatiefnemers van de actie, met (vlnr.) Olivier Soenen en Virginie Vanassche van eet- en praathuis 't Verschil en vriendinnen Frieda Dujardyn en Els Deleu. Rechts: de ondergelopen Camping aux Frènes.
Volledig scherm
De initiatiefnemers van de actie, met (vlnr.) Olivier Soenen en Virginie Vanassche van eet- en praathuis 't Verschil en vriendinnen Frieda Dujardyn en Els Deleu. Rechts: de ondergelopen Camping aux Frènes. © Deleu/RV

Bissegemnaars helpen door zondvloed getroffen campinguitbaters: “Het is een ramp, de caravans hangen er tot in de bomen”

Bissegem/Harelbeke“Het ontroert ons echt hoe vrienden aan ons denken en ons willen helpen”, zegt Daisy D’Haene. Amper vier maanden nadat zij en Henk Soete als nieuwe uitbaters Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy een nieuwe start gaven, spoelde de zondvloed hun droom helemaal weg. Vier Bissegemnaars houden nu een snoepverkoop en hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.

  1. Groepspraktijk voor kappers en barbiers opent aan winkelcentrum K in Kortrijk: “Kosten delen is de toekomst”
    Kortrijk

    Groepsprak­tijk voor kappers en barbiers opent aan winkelcen­trum K in Kortrijk: “Kosten delen is de toekomst”

    ByGoudy opent begin oktober op de hoek van de Sion- en Wijngaardstraat, aan het winkelcentrum K in Kortrijk. “Dokters, tandartsen en kinesisten openen al langer groepspraktijken, wij vinden het hoog tijd dat kappers en barbiers volgen”, zeggen initiatiefnemers Jennifer Catteau (29) en Florent Rys (30). “ByGoudy is volgens ons de eerste coworkingruimte voor kappers in Vlaanderen.”