Bissegem Plage als nieuwe groene ruimte voor Bissegem aan de Leie.
Volledig scherm
Bissegem Plage als nieuwe groene ruimte voor Bissegem aan de Leie. © Henk Deleu

Bissegem krijgt strand, groene long en fietssnelweg

De woonkwaliteit staat al jaren onder druk in het dichtbebouwde Bissegem en omgeving. Het project Konnector moet de leefbaarheid verhogen. De plannen zijn indrukwekkend met een strand aan de Leie, een groene fietssnelweg en de uitbreiding van sportcentrum Wembley tot een sportpark. “Konnector is vernieuwend en gedurfd”, zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). “Het brengt de betonstop in de praktijk door voor meer groen en open ruimte te kiezen.”

 1. Coronacijfers dalen traag verder in Zuid-West-Vlaanderen, nog zo’n 600 positieve gevallen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers dalen traag verder in Zuid-West-Vlaanderen, nog zo’n 600 positieve gevallen per week

  De curve in Zuid-West-Vlaanderen blijft dalen, maar die daling vertraagt. De nieuwste weekcijfers van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 november melden 604 positieve gevallen. Dat zijn er 165 minder dan het vorig gepubliceerd weekoverzicht van vrijdag 13 tot en met donderdag 19 november. De weg is nog lang, in afwachting van vaccin(s) ook. Ondertussen wordt in Kortrijk grondig mee bekeken over hoe winkels eventueel weer op een slimme manier kunnen heropenen.
 2. Brandweer rukt uit voor explosiegevaar… voor bommetje in station
  Kortrijk

  Brandweer rukt uit voor explosiege­vaar… voor bommetje in station

  Even was er paniek vrijdagnamiddag omstreeks 16.45 uur toen de brandweer werd opgeroepen voor explosiegevaar ter hoogte van het station. Omstaanders hadden een luide knal gehoord en zagen rook opstijgen vanuit de voetgangerstunnel. Eens ter plaatse kon de brandweer niets vaststellen. Het bleek om een kwajongensstreek te gaan. Enkele jongeren hadden een bommetje laten ontploffen in de voetgangerstunnel, wat een voor een luide knal en rook zorgde.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?