Het wegdek van de Rijselsestraat wordt versmald door parkeerplaatsen meer naar het midden op te schuiven én met extra groen.
Volledig scherm
Het wegdek van de Rijselsestraat wordt versmald door parkeerplaatsen meer naar het midden op te schuiven én met extra groen. © stad Kortrijk

Binnenstad Kortrijk wordt fietszone vanaf juli. Zó ingrijpend wordt het

De fietszone in de binnenstad, je zal er straks niét naast kunnen kijken. De twaalf toegangen naar de fietsstraten krijgen rode vlakken, borden en fietsemblemen. In de brede Rijselsestraat wordt het wegdek zelfs fysiek versmald door parkeerplaatsen op te schuiven en meer groen te voorzien. De fietszone opent omwille van de extra werken niet begin juni, maar in de tweede week van juli.

11 reacties

 • Dorine D'Huyvetter

  3 jaar geleden
  Weer een stunt van onze geweldige politiek die hen gegarandeerd in het nieuws brengt. Verder is dit niets dan een kortzichtige maatregel waarmee de overheid hun eigen geldkoe weer extra boycot. Daarnaast weer een streep door de rekening van de handelaren in Kortrijk.
 • Depraetere Thijs

  4 jaar geleden
  Ik juich dit alleen maar toe. Weg met koning auto.
 • Freddy Ottevaere

  4 jaar geleden
  Kortrijk is goed bezig een dode stad te worden.....het loopt nu al vast. Straks met de fietsers op alle straten..... een signaal om uit stad gewoon weg te blijven. Openbaar vervoer kan het niet opvangen.. super Weydts om fier op te zijn. Kortrijk fietsvriendelijke stad. Ge zult maar gaan shoppen
 • Miel Marie

  4 jaar geleden
  Als er veel fietsers rijden, rijden de auto's ook noodgedwongen trager in stad. Dus die werken en het vele geld ervoor - geld van de Kortijkzaan! - is buitensporig en praktisch nutteloos. Een prestige-project van die man.
 • Patrick morel

  4 jaar geleden
  Ondergrondse parkings aanleggen en de auto weren, het kan blijkbaar. Niet goed voor de handel en de leegstand kan alleen maar stijgen. Als fietser en ik fiets veel, vind ik niets vervelender dan een sliert wagens achter je omdat ze je niet mogen voorbijsteken.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.