Bij 66 procent overlijdens wordt voor crematie gekozen

Bij een overlijden wordt het vaakst gekozen voor crematie, in 66 procent van de gevallen. Dat blijkt uit cijfers die de stad Kortrijk heeft gegeven. In 2018 waren er 977 overlijdens. In 660 gevallen werd gekozen voor crematie, tegenover 317 kistbegravingen. De voorbije tien jaar is het aantal kistbegravingen gehalveerd van 59 procent naar 32 procent.

0 reacties

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Man slaat vrouw in elkaar aan station: “Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie?”
  Kortrijk

  Man slaat vrouw in elkaar aan station: “Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie?”

  Aan het station van Kortrijk sloeg een 27-jarige Tunesiër zonder papieren zijn partner in elkaar op nieuwjaarsdag 2020. Toen omstaanders tussenbeide kwamen en hulp probeerden te bieden aan de vrouw maakte hij zich druk. “Waar moeien jullie zich mee? Ieder koppel maakt toch wel eens ruzie”, snauwde hij hen toe. Hij daagde niet op voor zijn proces voor partnergeweld op de rechtbank in Kortrijk.