Inbraak illustratie
Volledig scherm
Inbraak illustratie © Thinkstock

Bewoonster verjaagt inbrekers door raam hard dicht te slaan

BellegemDrie mannen probeerden in de nacht van zaterdag op zondag binnen te breken in een woning langs de Bredenmolenweg in Bellegem. De bewoonster werd omstreeks 3.45 uur wakker door het geluid van een auto die de hele tijd aan het rondrijden was voor haar woning. 

 1. Riziv betaalt dure behandeling prostaatkanker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro
  Kortrijk

  Riziv betaalt dure behande­ling prostaat­kan­ker in AZ Groeninge terug. Prijs per injectie is 7.000 euro

  AZ Groeninge is als eerste ziekenhuis in Vlaanderen erkend voor terugbetaling van de LUTETIUM-177 PSMA-behandeling bij prostaatkanker. Het inspuiten van het radio-isotoop remt de groei van tumoren af en/of stabiliseert ze. Wat voor een betere levenskwaliteit zorgt en het leven van de patiënt helpt te verlengen. De dure behandeling wordt sinds deze maand door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) in twee erkende ziekenhuizen terugbetaald: AZ Groeninge in Kortrijk en het Institut Bordet in Brussel. De prijs per injectie is 7.000 euro. Door de terugbetaling kan elke man, die daarvoor in aanmerking komt, nu van deze therapie genieten.
 2. Omwonenden Pottelberg urenlang geëvacueerd na vondst grote vliegtuigbom bij De Korf
  Kortrijk

  Omwonenden Pottelberg urenlang geëvacu­eerd na vondst grote vliegtuig­bom bij De Korf

  Tijdens graafwerken bij het centrum voor bijzondere jeugdzorg De Korf langs de Pottelberg in Kortrijk werd woensdagnamiddag een Engelse vliegtuigbom van zo’n anderhalve meter lang en met een omtrek van 45 centimeter gevonden. Al snel werd de Pottelberg voor een groot stuk afgesloten en werden woningen, scholen en het wzc De Pottelberg ontruimd. Rond 19.30 uur kon DOVO de bom veilig verwijderen.