Archiefbeeld van het buurtcomité ‘Safe Parking Broel’, aan de vroegere feestzaal Orangerie Broel. We zien (v.l.n.r.) Luc T’Jollyn, Jan Burggraeve, Elke Craeymeersch, Mathieu Bayart en René Deman.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van het buurtcomité ‘Safe Parking Broel’, aan de vroegere feestzaal Orangerie Broel. We zien (v.l.n.r.) Luc T’Jollyn, Jan Burggraeve, Elke Craeymeersch, Mathieu Bayart en René Deman. © Henk Deleu

Bewoners Buda-eiland in beroep tegen project aan parking Broeltorens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”

KortrijkOmwonenden gaan in beroep tegen een verkavelingsvergunning voor Ciril. Die stadsontwikkelaar plant op de site van gewezen feestzaal Dam 71 op het Buda-eiland 75 nieuwe appartementen en zes woningen. Het buurtcomité ‘Safe Parking Broel’ vreest voor de leefbaarheid. Oppositiepartijen CD&V en Groen roepen het stadsbestuur op om dringend in gesprek te gaan met het buurtcomité. Het omstreden bouwproject werd maandagavond besproken op de digitale gemeenteraad.

  1. 20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroordeling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”
    Kortrijk

    20 maanden effectieve celstraf voor stalker bij vierde veroorde­ling: “Hij volhardt in de boosheid, hopelijk doet deze straf hem eindelijk stoppen.”

    Voor de vierde keer is een 42-jarige man uit Kortrijk woensdag veroordeeld tot een celstraf, van 20 maanden effectief dit keer, voor de stalking van zijn ex. De voorbije 4 jaar kreeg de obsessieve stalker in totaal al 36 maanden effectieve celstraf maar toch zag hij nog de binnenkant van de gevangenis niet. Het zorgde vorige maand bij de behandeling van de zaak voor zure oprispingen bij de rechter over de uitvoering van de straffen in België.