De handen van de betogers waren paars. De paars kleur is een symbool tegen gendergeweld.
Volledig scherm
De handen van de betogers waren paars. De paars kleur is een symbool tegen gendergeweld. © Henk Deleu

Betogers zingen in Kortrijk tegen vrouwengeweld, al 21 vrouwen vermoord in 2020

KortrijkIn het Albertpark in Kortrijk kwamen zondag dertig betogers samen om geweld tegen vrouwen aan te klagen. Er werden dit jaar al 21 vrouwen vermoord in België, de laatste vier zelfs in de voorbije tien dagen. Ook in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Bergen, Molenbeek, Namen en Hasselt kwamen betogers samen. Afgelopen vrijdag hielden CD&V-politica’s ook al een actie tegen dodelijk partnergeweld op de Grote Markt in Kortrijk.

 1. Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoornis in West-Vlaanderen: “Maandenlange wachtlijsten en opnamestop op veel plaatsen”
  Kortrijk

  Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoor­nis in West-Vlaanderen: “Maanden­lan­ge wachtlijs­ten en opnamestop op veel plaatsen”

  Diëtiste en experte eetstoornissen Lotte De Clercq (34) uit Kortrijk pakt op zaterdag 10 en zondag 11 december met een opendeurdag van ESpoir uit. Het platform ondersteunt mensen met een eetstoornis. De opbrengsten gaan naar het inrichten van een eerste open huis voor patiënten met een eetstoornis in West-Vlaanderen. “Waar ze een luisterend oor vinden”, zegt Lotte De Clercq.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”
  Kortrijk

  Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”

  Kentucky Fried Chicken heeft een veertiende vestiging in ons land. KFC werkt zo een blinde vlek weg, want de nieuwe KFC in winkelcentrum Ring Kortrijk is de eerste in West- én Oost-Vlaanderen. “Het blijft een uniek concept omdat KFC’s niet zo dik bezaaid zijn als andere fastfoodketens. We zijn trots om hen te verwelkomen”, zegt Charlotte Tahon, centrummanager van Ring Kortrijk.