Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Noordbrug
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Noordbrug © Google Maps

Bestuurder pleegt vluchtmisdrijf na ongeval en rijdt daarbij andere bestuurder aan

KortrijkIn de Noordstraat in Kortrijk kwam het woensdagavond omstreeks 17.20 uur tot een botsing tussen twee auto’s ter hoogte van de brug over de Leie. Eén bestuurder pleegde daarbij vluchtmisdrijf. Tijdens zijn vlucht reed hij ook de andere bestuurder aan die ondertussen was uitgestapt. Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

 1. Kankerpatiënte Sophie (45) verkoopt 1.000 ‘tietjes op kaartjes’ voor Think Pink en breidt actie fors uit: “Immense steun doet mentaal veel deugd”
  PREMIUM
  Marke/Kortrijk

  Kankerpa­tiën­te Sophie (45) verkoopt 1.000 ‘tietjes op kaartjes’ voor Think Pink en breidt actie fors uit: “Immense steun doet mentaal veel deugd”

  De kracht waarmee Sophie Helsen uit Marke tegen een naar het bot uitgezaaide agressieve borstkanker strijdt, maakt indruk. Meer dan duizend mensen kochten eind vorig jaar ludieke ‘tietjes op kaartjes’ met grappige quotes op als steun voor borstkankerorganisatie Think Pink. Sophie breidt haar actie nu uit met make-up tasjes, ‘titbags’ en sokken. “Het is mooi om te zien hoeveel mensen met mij en alles rond kanker begaan zijn.”
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.