Tine Vanden Broucke is heel blij met het beeldje van Berke. Je ziet haar hier bij de muurschildering in de toegang naar Vuylstekens Cité, aan de Sint-Antoniusstraat
Volledig scherm
Tine Vanden Broucke is heel blij met het beeldje van Berke. Je ziet haar hier bij de muurschildering in de toegang naar Vuylstekens Cité, aan de Sint-Antoniusstraat © Henk Deleu

Berke den Hottentot is terug thuis, in Toontjes Stroate

KortrijkTine Vanden Broucke, al een tijdje op zoek naar een sculptuur van Berke den Hottentot, heeft dankzij Ronny Courtens haar beeldje beet. Berke was een vroeger in Kortrijk gekende man met dwerggroei, die met okkernoten leurde. Het beeldje krijgt een ereplaats op de vensterbank bij Tine thuis, in de Sint-Antoniusstraat 59. Het was daar waar Berke den Hottentot vroeger woonde.

 1. Nieuw Warmste Week-gezicht Stéphan (23) toont zijn favorietste plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuw Warmste Week-ge­zicht Stéphan (23) toont zijn favoriets­te plekjes: “Kortrijk is een veilige haven, hier voel ik me thuis”

  Op de Grote Markt in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het officiële startschot van De Warmste Week, met drie nieuwe uithangborden. Eén van hen is een nobele onbekende voor het publiek: Stéphan Tanganagba. Geboren in Kinshasha in Congo, vanaf zijn kleuterjaren opgegroeid in Kortrijk. “Ik heb me hier altijd op mijn plaats gevoeld”, zegt Stéphan, een extravert die graag onder de mensen is, maar zich ook kan afsluiten van de wereld om even tijd te maken voor zichzelf. Stéphan toont zijn favorietste plekjes in de binnenstad van Kortrijk: “Van een koffie tot een feestje, er valt in Kortrijk altijd iets te beleven. Mijn waardering voor deze stad is groot.”
 1. Stevig fuivend nieuw academiejaar in: “Fear of missing out is groot, veel meer eerstejaars willen bij studentenclubs aansluiten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Stevig fuivend nieuw academie­jaar in: “Fear of missing out is groot, veel meer eerste­jaars willen bij studenten­clubs aansluiten”

  Kortrijk snelt naar een nieuw record van 16.000 studenten. Ook de zin om te feesten is groter dan ooit, nu steeds meer coronamaatregelen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zo bleek maandagavond in de uitgaansbuurt op Hoog Kortrijk, waar er stevig gedronken, gezongen en gedanst werd. “We hebben onze vrijheid terug en gaan er vol voor”, klinkt het eensgezind bij de studenten.