Er verlieten al miljoen Oekraïners hun door oorlog geteisterde thuisland. Ze verdienen een correcte opvang
Volledig scherm
Er verlieten al miljoen Oekraïners hun door oorlog geteisterde thuisland. Ze verdienen een correcte opvang © ANP

Benefiet basketmatch steunt Oekraïense oorlogsslachtoffers

KortrijkHet Dames D-team van de Kortrijkse House of Talents Spurs houdt op woensdag 25 mei een benefiet basketbalmatch. De opbrengst gaat naar Help 4 Ukraine Kortrijk. Die vereniging van gezinnen biedt hulp aan oorlogsslachtoffers.

 1. Na 70 jaar valt het doek over vakkledij Merlin-Lamiroy: “Niet met volle goesting in zaak van mijn ouders gestapt, maar wat heb ik het uiteindelijk graag gedaan”
  PREMIUM
  kortrijk

  Na 70 jaar valt het doek over vakkledij Mer­lin-Lamiroy: “Niet met volle goesting in zaak van mijn ouders gestapt, maar wat heb ik het uiteinde­lijk graag gedaan”

  Tienduizenden leerlingen, koks, obers, verpleegkundigen en dokters klopten de voorbije zeventig jaar aan bij Merlin-Lamiroy in Kortrijk voor hun uniform of vakkledij. Maar zaakvoerster Trees Lamiroy (69), die de zaak van haar ouders overnam, houdt er binnenkort mee op. “Een chefkok die hier als student zijn koksmuts kwam halen, en later vakkledij kwam bestellen voor zijn eigen personeel, dat gaf me altijd wel een leuk gevoel.”
 2. Nieuw buurtpark Sint-Janswijk klaar in 2025: “Bekommernissen buurtbewoners allemaal meegenomen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuw buurtpark Sint-Jans­wijk klaar in 2025: “Bekommer­nis­sen buurtbewo­ners allemaal meegenomen”

  In 2025 moet het nieuw stadspark in de Sint-Janswijk eindelijk klaar zijn. Na 24 jaar plannen die afgekeurd werden en nog eens nieuwe plannen is er een definitief voorontwerp. De plannen om de V-Tex-site vol huizen te zetten werd destijds afgevoerd na protest van de buurtbewoners. Het huidige plan voorziet 34 woonunits en een park van 1,7 hectare. “Het middengebouw wordt gedeeltelijk behouden en wordt de nieuwe buurthal, de natuur wordt versterkt met ook tal van speelelementen”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester).