Primeur in België: de eerste burgerlijke kamer die volledig digitaal gaat. Van 100% papier naar 100% digitaal. Minister Van Quickenborne krijgt uitleg van een griffier.
Volledig scherm
Primeur in België: de eerste burgerlijke kamer die volledig digitaal gaat. Van 100% papier naar 100% digitaal. Minister Van Quickenborne krijgt uitleg van een griffier. © Henk Deleu

Belgische primeur: in Kortrijk en Veurne volg je je rechtszaak van achter de computer. “We gaan justitie stap voor stap steeds digitaler maken”

Kortrijk / VeurneTwee burgerlijke kamers van de rechtbanken van eerste aanleg in Kortrijk en Veurne zijn gestart met een proefproject waarbij ze alles digitaal organiseren. Elke stap verloopt volledig digitaal, een primeur voor ons land. “Justitie heeft de trein van digitalisering compleet gemist, maar ik heb het gevoel dat het deze keer wel zou kunnen lukken”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die dinsdagmorgen een bezoek bracht aan de kamer in de Kortrijkse rechtbank.

 1. Zythos Bierfestival vertrekt uit Leuven door verschil in visie: “Leuven bierstad? Ik heb daar mijn bedenkingen bij”
  PREMIUM

  Zythos Bierfesti­val vertrekt uit Leuven door verschil in visie: “Leuven bierstad? Ik heb daar mijn bedenkin­gen bij”

  De organisatie van het Zythos Bierfestival vertrekt na negen opeenvolgende edities in de Brabanthal Leuven uit de studentenstad. De stad kondigde immers aan de steun aan het festival in te trekken. Met 6.000 bezoekers, 88 standen en 108 brouwers was de vorige editie van het bierfestival, in april vorig jaar, nochtans een groot succes. Wat is er aan de hand?
  Kortrijk
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.