De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Bekende kunsthandelaar tracht gestolen schilderij ter waarde van 100.000 euro te kopen

Kortrijk / LedegemEen Kortrijkse kunsthandelaar riskeert 500 euro boete omdat hij zou hebben meegewerkt aan de heling van een gestolen schilderij. Hij wilde er 100.000 euro voor neertellen en verscheen maandag samen met nog twee beklaagden voor de strafrechter. De kunsthandelaar vraagt de vrijspraak.

 1. Kortrijk, Harelbeke en Kuurne snellen naar 30.000 prikjes: “We verhogen tempo, callcenter krijgt extra personeel voor vele vragen rond AstraZeneca”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Kortrijk, Harelbeke en Kuurne snellen naar 30.000 prikjes: “We verhogen tempo, callcenter krijgt extra personeel voor vele vragen rond AstraZene­ca”

  De eerstelijnszone Regio Kortrijk haalt deze week de kaap van 30.000 mensen uit Kortrijk, Harelbeke en Kuurne met minstens één gekregen dosis van een beschikbaar vaccin. Er komt de komende weken nog een tempoversnelling aan in het vaccinatiecentrum Vaxpo in Hal 5 van Kortrijk Xpo. Waar het overbelaste callcenter nu ook extra bemand wordt. Want er blijft vooral veel ongerustheid over het vaccin AstraZeneca. Al lijkt de trein nu wel definitief vertrokken.
 1. Bodycambeelden tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt
  Play

  Bodycam­beel­den tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt

 2. Kortsluiting zorgt voor ongewenste lichtshow
  Play

  Kortslui­ting zorgt voor ongewenste lichtshow