George Washington.
Volledig scherm
George Washington. © stad Kortrijk

Begeleide wandeling eert uitvinder van oploskoffie George Washington

KortrijkGeorge Washington, niet de president maar de uitvinden van oploskoffie, werd 150 jaar geleden geboren. De audiowandeling A Cup of George viert die verjaardag. De West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk steekt op zaterdag 24 juli nog een tandje bij met een een begeleide themawandeling.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. The Point in Ring Shopping geopend: “Kopie nemen, powerbank lenen, cadeau inpakken, verlopen voorwerp zoeken,... we bieden er allerlei diensten aan”
  Kortrijk

  The Point in Ring Shopping geopend: “Kopie nemen, powerbank lenen, cadeau inpakken, verlopen voorwerp zoeken,... we bieden er allerlei diensten aan”

  In het winkelcentrum Ring Shopping in Kortrijk is dinsdagochtend The Point officieel geopend. Het nieuwe service- en infopunt maakt het leven van bezoekers makkelijker. The Point omvat allerlei diensten zoals een droogkuis, kopie- en printservice, inpaktafel, mogelijkheden om een powerbank of buggy te lenen, een pakketje retourneren om het een tweede kans te geven,…
 1. Vincent Van Quickenborne eert vader Georges (74) tijdens uitvaart: “Dementie is verschrikkelijk. Toch kunnen we iets doen, voor de twinkel in hun ogen”
  Kortrijk

  Vincent Van Quickenbor­ne eert vader Georges (74) tijdens uitvaart: “Dementie is verschrik­ke­lijk. Toch kunnen we iets doen, voor de twinkel in hun ogen”

  Familie en vrienden hebben zaterdagnamiddag massaal afscheid genomen van Georges Van Quickenborne, vader van federaal minister van Justitie Vincent. Het is geen geheim dat Georges al een hele tijd aan dementie leed. Zoon Vincent verwees er naar, toen hij het woord nam in de volle Sint-Maartenskerk: “Ik ben trots dat Kortrijk, onze stad, zich zo inzet voor mensen met een dementie en dat blijft doen.” De serene dienst werd ook bijgewoond door (top)politici zoals premier Alexander De Croo en Egbert Lachaert, nationaal voorzitter van Open Vld.
 2. CD&V en Groen willen aannemersbedrijf Bosschaert weg op ‘t Hoge: “Mensen in de buurt houden het niet langer vol”
  Kortrijk

  CD&V en Groen willen aannemers­be­drijf Bosschaert weg op ‘t Hoge: “Mensen in de buurt houden het niet langer vol”

  Buurtbewoners, die 72 bezwaarschriften indienden tegen de aanvraag voor een nieuwe omgevingsvergunning van aannemersbedrijf Bosschaert op ’t Hoge in Kortrijk, krijgen steun van CD&V en Groen. “Met de kennis van vandaag over verstandige ruimtelijke planning en waterhuishouding kunnen we niet langer ontkennen dat zo’n bedrijf geen toekomst heeft op die plek”, stellen beide oppositiepartijen in Kortrijk.