Bart Laperre, hier bij hem thuis in Hof te Walle in Kortrijk, is er helemaal klaar voor
Volledig scherm
Bart Laperre, hier bij hem thuis in Hof te Walle in Kortrijk, is er helemaal klaar voor © Henk Deleu

Bart (64) stapt 2.250 kilometer om gocarts voor kinderen met beperking te financieren: “Voelde veel dankbaarheid als opvoeder, ik doe graag iets terug”

Kortrijk/RollegemKortrijkzaan Bart Laperre (64) stopt als opvoeder in De Kindervriend in Rollegem, waar kinderen met een mentale beperking gepaste zorg krijgen. Hij zet zijn pensionering kracht bij met een sponsortocht van 2.250 kilometer naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella. Om met de opbrengst gocarts voor De Kindervriend te financieren. “Die gocarts zijn echt belangrijk, want sommige kinderen kunnen niet fietsen. Maar zo zijn ze toch buiten”, zegt Bart.

 1. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtof­fer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

  In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux 30 jaar opsluiting.
  Kortrijk
 2. Nieuw: Oorkruid brengt muziekconcerten op unieke locaties, zoals de enige nog werkende vlaszwingelwindmolen in Europa

  Nieuw: Oorkruid brengt muziekcon­cer­ten op unieke locaties, zoals de enige nog werkende vlaszwin­gel­wind­mo­len in Europa

  Kortrijk is met Oorkruid Events vzw een nieuw cultureel concept rijker. De initiatiefnemers focussen op gezellige muziekconcerten in unieke settings. Waar je niet vaak komt en waar je onvergetelijke ervaringen beleeft. Het eerste event is een optreden van Mama’s Jasje & Julía, op woensdag 17 mei in Preetjes Molen, de enige nog werkende vlaszwingelmolen in Europa, in Heule.
  Heule
 3. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

  “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
  Kortrijk