Er is midden het groen niet enkel de hoeve, er is ook een waterkant. Ook daar zetten Glenn Debrabandere en Tim Poppe op in.
Volledig scherm
Er is midden het groen niet enkel de hoeve, er is ook een waterkant. Ook daar zetten Glenn Debrabandere en Tim Poppe op in. © Henk Deleu

Bar Botaniek terug van weggeweest: ”Zuiderse sfeer in charmante hoeve”

Bar Botaniek is na twee jaar terug van weggeweest. Niet de eigenaars-zusjes Mietje en Lisa Kesteleyn staan deze keer aan het roer van de zomerbar in een hoeve op het bedrijvenpark Evolis. Wel Tim Poppe (35) van café Vagant en eethuis Vesper in Kortrijk, samen met rechterhand Glenn Debrabandere (29). “De hoeve heeft erg veel charme. We gaan voor een zuiderse, gezellige sfeer.”

 1. Ruben Depaepe (41) nieuwe korpschef politiezone Midow
  Meulebeke/Ingelmunster/Dentergem/Oostrozebeke/Wielsbeke/Bellegem

  Ruben Depaepe (41) nieuwe korpschef politiezo­ne Midow

  Ruben Depaepe (41) uit Bellegem (Kortrijk) heeft de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de politiezone Midow, de zone actief in Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. Hij volgt er Hans Malysse op die op 1 september met pensioen ging. “Een goede keuze voor de toekomst”, denkt voorzitter van de politieraad en burgemeester van Ingelmunster Kurt Windels.
 2. Gewezen senator, parlementair en voorzitter van KV Kortrijk Jacques Laverge (80) overleden: “Hij was de grondlegger van de liberalen in Kortrijk”
  Kortrijk

  Gewezen senator, parlemen­tair en voorzitter van KV Kortrijk Jacques Laverge (80) overleden: “Hij was de grondleg­ger van de liberalen in Kortrijk”

  Jacques Laverge (80) is maandagavond overleden, aan de gevolgen van een slepende ziekte. “Hij was de ‘founding father’ van de liberalen in Kortrijk. Ik ben hem persoonlijk dankbaar voor alle kansen en steun”, reageert federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Jacques Laverge was een staatsman, die in de regio mensen liet samenwerken, over partijgrenzen. Ook het stadsbestuur betuigt haar medeleven aan familie en vrienden.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend