Bij phishing worden argeloze potentiële slachtoffers verleid om gevoelige informatie door te geven via het internet.
Volledig scherm
Bij phishing worden argeloze potentiële slachtoffers verleid om gevoelige informatie door te geven via het internet. © EPA

Bank voorkomt fraude via het internet: slachtoffer speelde ei zo na 12.000 euro kwijt

Een man uit de Kortrijkse regio mag zijn bankinstelling danken op z’n blote knieën. Nadat hij in vertrouwen persoonlijke gegevens had ingevuld op een website werden die data gebruikt voor een frauduleuze betaling van 12.000 euro. De bank blokkeerde echter de transactie, omdat ze oordeelde dat er iets niet pluis was. De oplichter, een man uit de Kempen, is intussen geïdentificeerd.

0 reacties

 1. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestel­de besmettin­gen per week

  De coronacijfers gaan over de grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week in Zuid-West-Vlaanderen. Dat gebeurde nooit eerder, ook niet tijdens vorige coronagolven. “Het was al zwaar, nu wordt het nog steviger. Al ligt de incidentiegraad in Kortrijk wel lager dan in de hele regio”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsvereniging W13. Er waren tijdens de week van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 november 4.027 positieve gevallen. Dat zijn er 242 (+6,4 procent) meer dan amper twee dagen geleden.
 2. Handtassenatelier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er rechtstreeks bij ambachtslui”
  Heule

  Handtasse­nate­lier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er recht­streeks bij ambachts­lui”

  Ondernemersdorp Muster in Heule vormt zondag voor het eerst het decor voor Lokaal Boetiek. “Je koopt er rechtstreeks van Belgische makers met een hart voor ambacht. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires,…”, zegt organisator Sjarel Buysschaert. Lokaal Boetiek werkt samen met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn.