Illustratiebeeld van traumazorg in AZ Groeninge.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van traumazorg in AZ Groeninge. © AZ Groeninge

AZ Groeninge krijgt internationale erkenning voor traumazorg: “We redden niet alleen levens, we waken ook over de levenskwaliteit”

KortrijkAZ Groeninge in Kortrijk krijgt als eerste niet-universitair ziekenhuis in ons land een internationaal kwaliteitslabel voor hooggespecialiseerde traumazorg. Er werden sinds begin dit jaar al tweehonderd traumapatiënten in AZ Groeninge opgenomen, waarvan de helft het slachtoffer was van een zwaar ongeval. Hersenletsels komen het meest voor.

 1. Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Michiel Jonckheere en Karim Belhocine blikken vooruit op bekermatch tegen KV Oostende: “Voor een ploeg als Kortrijk is de beker de enige kans op een prijs”

  KV Kortrijk neemt het woensdagavond in de achtste finales van de Croky Cup op tegen KV Oostende. Een speciale wedstrijd voor Michiel Jonckheere, want de middenvelder was er tot voor kort actief. Ook voor T1 Karim Belhocine is het een belangrijke partij. Hij wil maar wat graag ver geraken in de beker.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.