Illustratiebeeld van traumazorg in AZ Groeninge.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van traumazorg in AZ Groeninge. © AZ Groeninge

AZ Groeninge krijgt internationale erkenning voor traumazorg: “We redden niet alleen levens, we waken ook over de levenskwaliteit”

KortrijkAZ Groeninge in Kortrijk krijgt als eerste niet-universitair ziekenhuis in ons land een internationaal kwaliteitslabel voor hooggespecialiseerde traumazorg. Er werden sinds begin dit jaar al tweehonderd traumapatiënten in AZ Groeninge opgenomen, waarvan de helft het slachtoffer was van een zwaar ongeval. Hersenletsels komen het meest voor.

 1. Corona krijgt internationale topveldrit niet klein, publiek van harte welkom: “Heel belangrijk voor handel en horeca in Kortrijk”
  Kortrijk

  Corona krijgt internatio­na­le topveldrit niet klein, publiek van harte welkom: “Heel belangrijk voor handel en horeca in Kortrijk”

  De Leieboorden nabij de College- en Groeningebrug vormen komende zaterdag voor de derde keer het decor voor de CAPS Urban Cross Kortrijk. Vorig jaar was er geen publiek welkom door de toen geldende coronamaatregelen. Nu mag het toch. “We werken met controle van Covid Safe Ticket én identiteitskaart en er is een mondmaskerplicht”, stelt sportschepen Wouter Allijns (Team Burgemeester). Er worden toch snel enkele duizenden toeschouwers, mogelijk zelfs nog meer, verwacht.
 2. Handtassenatelier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er rechtstreeks bij ambachtslui”
  Heule

  Handtasse­nate­lier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er recht­streeks bij ambachts­lui”

  Ondernemersdorp Muster in Heule vormt zondag voor het eerst het decor voor Lokaal Boetiek. “Je koopt er rechtstreeks van Belgische makers met een hart voor ambacht. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires,…”, zegt organisator Sjarel Buysschaert. Lokaal Boetiek werkt samen met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn.