Er was woensdagochtend een toonmoment met een kart, op de Athena-campus in Heule
Volledig scherm
Er was woensdagochtend een toonmoment met een kart, op de Athena-campus in Heule © Henk Deleu

Athena-leerlingen racen met elektrische karts tijdens Greenpower Challenge

HeuleAthena-leerlingen uit Heule ontwerpen en bouwen elektrische karts om mee te racen tijdens de Greenpower Challenge, met onder andere kwalificatieraces op de circuits van Zolder en Mettet bij Namen. Ze hopen zo door te stoten naar de finale op Goodwood in Engeland.

 1. Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”
  Kortrijk

  Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”

  Kentucky Fried Chicken heeft een veertiende vestiging in ons land. KFC werkt zo een blinde vlek weg, want de nieuwe KFC in winkelcentrum Ring Kortrijk is de eerste in West- én Oost-Vlaanderen. “Het blijft een uniek concept omdat KFC’s niet zo dik bezaaid zijn als andere fastfoodketens. We zijn trots om hen te verwelkomen”, zegt Charlotte Tahon, centrummanager van Ring Kortrijk.
 2. Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoornis in West-Vlaanderen: “Maandenlange wachtlijsten en opnamestop op veel plaatsen”
  Kortrijk

  Lotte (34) sleutelt aan eerste open huis voor mensen met eetstoor­nis in West-Vlaanderen: “Maanden­lan­ge wachtlijs­ten en opnamestop op veel plaatsen”

  Diëtiste en experte eetstoornissen Lotte De Clercq (34) uit Kortrijk pakt op zaterdag 10 en zondag 11 december met een opendeurdag van ESpoir uit. Het platform ondersteunt mensen met een eetstoornis. De opbrengsten gaan naar het inrichten van een eerste open huis voor patiënten met een eetstoornis in West-Vlaanderen. “Waar ze een luisterend oor vinden”, zegt Lotte De Clercq.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimerliefhebbers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”
  Kortrijk

  Xpo ontvangt hoogmis voor oldtimer­lief­heb­bers Prewar Days: “Bewonder er grootste luxemerken van voor 1940 zoals Rolls Royce, Mercedes en Minerva”

  Hal 1 van Kortrijk Xpo wordt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december omgevormd tot een vooroorlogs auto- en motorsalon, voor Prewar Days. De unieke oldtimerbeurs verenigt hobbyisten en experten in de vooroorlogse automobielindustrie. Door het succes van de eerste editie in 2019, is Prewar Days nu meteen dubbel zo groot, met vijftig exposanten uit acht landen.