Kortrijk
Athena school for rights. Michiel De Baere van Kiyo, directeur Frank Derycke en burgemeester Ruth Vandenberghe
Volledig scherm
Kortrijk Athena school for rights. Michiel De Baere van Kiyo, directeur Frank Derycke en burgemeester Ruth Vandenberghe © Henk Deleu

Athena Drie Hofsteden krijgt label ‘School For Rights’

KortrijkDe school Athena campus Drie Hofsteden heeft het label ‘school for rights’ gekregen. De school tekende als enige Kortrijkse school in om drie jaar lang een begeleiding te krijgen in burgerschapsparticipatie. “Ze kregen alles mee over de rechten en plichten van iedereen om sociale wereldburgers te worden”, zegt directeur Frank Derycke.

 1. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter