Ramzes Takaev (48) staat in het Brugse assisenhof terecht voor de moord op Pascal Bauwens (40).
Volledig scherm
PREMIUM
Ramzes Takaev (48) staat in het Brugse assisenhof terecht voor de moord op Pascal Bauwens (40). © Belga

ASSISEN. Ramzes Takaev (48) kreeg drie kinderen met zijn tweede vrouw: “Hij was een hele goede papa”

Kortrijk/Izegem/BruggeRamzes Takaev (48) vluchtte in 2005 voor de oorlog in Tsjetsjenië en trouwde vier jaar later met een 16 jaar jongere vrouw in Roeselare. Samen kreeg het koppel drie kinderen, zo bleek woensdag tijdens de getuigenis van de dame in het Brugse assisenhof. “Ramzes is altijd goed voor hen geweest”, vertelde ze. Tot grote ergernis van de burgerlijke partijen.

 1. ASSISEN. “We leerden elkaar kennen in de gevangenis”: tien jaar na veroordeling voor moord op haar baby komt ex van Pascal (40) getuigen in assisenzaal
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. “We leerden elkaar kennen in de gevangenis”: tien jaar na veroorde­ling voor moord op haar baby komt ex van Pascal (40) getuigen in assisen­zaal

  Tien jaar nadat ze in het Brugse assisenhof veroordeeld werd tot vijftien jaar cel voor de moord op haar pasgeboren dochtertje zakte Lieselot D. (37) woensdagmorgen opnieuw af naar diezelfde assisenzaal. Ze kwam er getuigen over haar hobbelige relatie met Pascal Bauwens (40). “Onze ouders brachten ons met elkaar in contact toen we in de gevangenis zaten”, vertelde D. Pascals vader en moeder drukten dan weer hun onmacht uit tegenover de drugsverslaving van hun zoon.
 2. ASSISEN. Beschuldigde blijft beweren dat hij op het toilet zat toen Pascal (40) het hoofd werd ingeslagen: “Hij vreesde voor z’n veiligheid”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Beschuldig­de blijft beweren dat hij op het toilet zat toen Pascal (40) het hoofd werd ingeslagen: “Hij vreesde voor z’n veiligheid”

  Drie mannen en zeker een van hen had een Arabisch accent. Volgens Ramzes Takaev (48) zijn zij de echte moordenaars van de Kortrijkse drugsdealer Pascal Bauwens (40). De Russische Izegemnaar bleef ook tijdens zijn verhoor in het Brugse assisenhof beweren dat hij op het toilet zat toen Bauwens het hoofd werd ingeslagen. “Ik hoorde een agressief gesprek en toen ik buitenkwam lag Pascal op de grond”, zei hij ijzig kalm en schijnbaar zonder emotie.
 1. ASSISEN. Gerechtspsychiater ziet psychopathische trekken in Ramzes Takaev (48): “Hij geniet van de aandacht die hij heeft”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Gerechts­psy­chi­a­ter ziet psychopa­thi­sche trekken in Ramzes Takaev (48): “Hij geniet van de aandacht die hij heeft”

  Een gladde prater, pathologische leugenaar en manipulator. Gerechtspsychiater Paul Lodewyck spaarde Ramzes Takaev (48) niet tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof. Hij zag verscheidene psychopathische trekken in de persoonlijkheid van de beschuldigde. “Hij vertelde met een glimlach op z'n gezicht dat hij niets met de feiten te maken had.” Tussendoor had de voorzitter ook al bijkomend onderzoek bevolen, en wel op vraag van de jury.
 2. ASSISEN. Vader van Pascal (40) getuigt over de avond van de moord: “We leefden in een permanente staat van alertheid”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Vader van Pascal (40) getuigt over de avond van de moord: “We leefden in een permanente staat van alertheid”

  “Ik hoorde een klap en daarna niets meer”. Patrick Bauwens (69) schrok de avond van de moord wakker door lawaai aan de woning van zijn zoon Pascal (40). Vader Bauwens bleek een opvallende gewoonte te hebben en zette de speurders zo op het spoor van Ramzes Takaev (40). Diens toenmalige vriendin, ook de moeder van zijn zoontje, vertelde in het Brugse assisenhof hoe hij uren na de feiten zenuwachtig thuiskwam en ook aan haar zijn toiletverhaal had verteld.
 3. ASSISEN. “Wat zit jij te lachen? Ben ik een clown misschien?”: Beschuldigde maakt veel misbaar tijdens eerste procesdag
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. “Wat zit jij te lachen? Ben ik een clown misschien?”: Beschuldig­de maakt veel misbaar tijdens eerste procesdag

  Pascal Bauwens (40) kreeg drie zware slagen op z’n hoofd toen hij in z'n zetel in de woonkamer zat. Dat is de stelling van de mensen van het forensisch labo die na de moord op de Kortrijkzaan zijn woning ondersteboven keerden. “Pascal heeft nog enige tijd in de zetel gelegen en is daarna verplaatst”, getuigden zij in het Brugse assisenhof. Volgens de speurders waren hun vaststellingen maar één van de vele in het nadeel van Ramzes Takaev (48). En daar kon die laatste absoluut niet mee lachen.