Ramzes Takaev weet donderdagavond of hij schuldig is aan moord op Pascal Bauwens.
Volledig scherm
PREMIUM
Ramzes Takaev weet donderdagavond of hij schuldig is aan moord op Pascal Bauwens. © Belga

ASSISEN. “Een klein kind weet dat zijn toiletverhaal niet kan kloppen”: volgens burgerlijke partijen is Takaev de moordenaar van Pascal (40)

Kortrijk/Izegem/Brugge“Hij is jaren beroepsmilitair geweest in het Tsjetsjeense leger. En dan zou hij bang geweest zijn en gevlucht zijn naar het toilet?” Op het proces rond de dood van Pascal Bauwens (40) hebben de burgerlijke partijen gevraagd Ramzes Takaev (48) schuldig te verklaren aan moord. Ze geloofden niets van het toiletverhaal van de beschuldigde en haalden alles uit de kast. Zelfs een verhaal over de Russische maffia.

 1. ASSISEN. “Ik zat op het toilet toen Pascal vermoord werd”: drugsverslaafde ontkent nog steeds dat hij Kortrijkzaan (40) het hoofd insloeg
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem

  ASSISEN. “Ik zat op het toilet toen Pascal vermoord werd”: drugsver­slaaf­de ontkent nog steeds dat hij Kortrijk­zaan (40) het hoofd insloeg

  Hij had al twee dagen niets meer van zijn zoon gehoord, dus ging Patrick Bauwens op 2 februari 2018 een kijkje nemen in zijn woning in Kortrijk. Naast de zetel trof hij het levenloze lichaam aan van Pascal (40). De drugsdealer was het hoofd ingeslagen. Al snel komt Ramzes Takaev (48) uit Izegem in beeld als hoofdverdachte. De Rus legt de ene warrige verklaring na de andere af, maar er is één constante: met de dood van Pascal heeft hij niets te maken. Zat Takaev tijdens de moord op het toilet - zoals hij zelf beweert - of is hij de echte dader? Aan de Brugse assisenjury om het, vanaf vrijdag, uit te maken.
 2. ASSISEN. Ramzes Takaev (48) kreeg drie kinderen met zijn tweede vrouw: “Hij was een hele goede papa”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Ramzes Takaev (48) kreeg drie kinderen met zijn tweede vrouw: “Hij was een hele goede papa”

  Ramzes Takaev (48) vluchtte in 2005 voor de oorlog in Tsjetsjenië en trouwde vier jaar later met een 16 jaar jongere vrouw in Roeselare. Samen kreeg het koppel drie kinderen, zo bleek woensdag tijdens de getuigenis van de dame in het Brugse assisenhof. “Ramzes is altijd goed voor hen geweest”, vertelde ze. Tot grote ergernis van de burgerlijke partijen.
 3. ASSISEN. Gerechtspsychiater ziet psychopathische trekken in Ramzes Takaev (48): “Hij geniet van de aandacht die hij heeft”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Gerechts­psy­chi­a­ter ziet psychopa­thi­sche trekken in Ramzes Takaev (48): “Hij geniet van de aandacht die hij heeft”

  Een gladde prater, pathologische leugenaar en manipulator. Gerechtspsychiater Paul Lodewyck spaarde Ramzes Takaev (48) niet tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof. Hij zag verscheidene psychopathische trekken in de persoonlijkheid van de beschuldigde. “Hij vertelde met een glimlach op z'n gezicht dat hij niets met de feiten te maken had.” Tussendoor had de voorzitter ook al bijkomend onderzoek bevolen, en wel op vraag van de jury.
 1. ASSISEN. Beschuldigde blijft beweren dat hij op het toilet zat toen Pascal (40) het hoofd werd ingeslagen: “Hij vreesde voor z’n veiligheid”
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. Beschuldig­de blijft beweren dat hij op het toilet zat toen Pascal (40) het hoofd werd ingeslagen: “Hij vreesde voor z’n veiligheid”

  Drie mannen en zeker een van hen had een Arabisch accent. Volgens Ramzes Takaev (48) zijn zij de echte moordenaars van de Kortrijkse drugsdealer Pascal Bauwens (40). De Russische Izegemnaar bleef ook tijdens zijn verhoor in het Brugse assisenhof beweren dat hij op het toilet zat toen Bauwens het hoofd werd ingeslagen. “Ik hoorde een agressief gesprek en toen ik buitenkwam lag Pascal op de grond”, zei hij ijzig kalm en schijnbaar zonder emotie.
 2. ASSISEN. “We leerden elkaar kennen in de gevangenis”: tien jaar na veroordeling voor moord op haar baby komt ex van Pascal (40) getuigen in assisenzaal
  PREMIUM
  Kortrijk/Izegem/Brugge

  ASSISEN. “We leerden elkaar kennen in de gevangenis”: tien jaar na veroorde­ling voor moord op haar baby komt ex van Pascal (40) getuigen in assisen­zaal

  Tien jaar nadat ze in het Brugse assisenhof veroordeeld werd tot vijftien jaar cel voor de moord op haar pasgeboren dochtertje zakte Lieselot D. (37) woensdagmorgen opnieuw af naar diezelfde assisenzaal. Ze kwam er getuigen over haar hobbelige relatie met Pascal Bauwens (40). “Onze ouders brachten ons met elkaar in contact toen we in de gevangenis zaten”, vertelde D. Pascals vader en moeder drukten dan weer hun onmacht uit tegenover de drugsverslaving van hun zoon.