De uitgaansbuurt is sinds begin mei een voetgangerszone waar doorgaand verkeer niet meer welkom is.
Volledig scherm
De uitgaansbuurt is sinds begin mei een voetgangerszone waar doorgaand verkeer niet meer welkom is. © Henk Deleu

ANPR-camera in ‘t straatje: Wie binnenkort nog in Kortrijkse uitgaansbuurt rijdt, riskeert 58 euro boete

KortrijkNiet alle automobilisten respecteren de nieuwe voetgangerszone in de Kortrijkse uitgaansbuurt in de Burgemeester Reynaertstraat. Om die reden liet de stad recent, en in alle stilte, een camera met nummerplaatherkenning plaatsen. Deze ANPR-camera staat er en wordt binnenkort geactiveerd. Wie zich vanaf midden september niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 58 euro.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Lucas Rougeaux pakte tegen AA Gent al zijn vijfde gele kaart en is geschorst voor de derby tegen Zulte Waregem: “Ik had geen andere keus”
  Voetbal 1A

  Lucas Rougeaux pakte tegen AA Gent al zijn vijfde gele kaart en is geschorst voor de derby tegen Zulte Waregem: “Ik had geen andere keus”

  Uiteraard was iedereen bij KV Kortrijk enorm tevreden na de knappe 1-0-overwinning tegen AA Gent, maar bij Lucas Rougeaux overheerste de teleurstelling. De Franse centrale verdediger pakte zijn vijfde gele kaart en is net als Radovanovic geschorst tegen de buren van Zulte Waregem. Met ook nog eens de blessure van Derijck heeft coach Luka Elsner kopzorgen. Met Trent Sainsbury beschikt hij maar over één centrale verdediger.
 3. Benieuwd waar Stijn Streuvels graag print pakte? Of hoe hij jeugd beleefde? Ontdek het tijdens feestprogramma voor 150ste verjaardag
  Kortrijk/Heule/Anzegem/Avelgem

  Benieuwd waar Stijn Streuvels graag print pakte? Of hoe hij jeugd beleefde? Ontdek het tijdens feestpro­gram­ma voor 150ste verjaardag

  Mocht hij nog leven, dan zou de gevierde auteur Stijn Streuvels op 3 oktober 150 kaarsjes mogen uitblazen. De man heeft een sterke band met zowel zijn geboortedorp Heule, als met Avelgem, waar hij naartoe verhuisde op zijn zestiende, en Anzegem, waar zijn schrijvershuis het Lijsternest is gelegen. In de Leiestreek én daarbuiten zijn heel wat initiatieven om de verjaardag te vieren. Van wandelen in het spoor van Stijn Streuvels tot snuisteren door het fotoarchief van de man zelf: wij zetten de verschillende activiteiten voor u op een rijtje.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Unwrap lanceert ambitieus programma met topsprekers zoals Clair Bellens van ILM, Europese jobbeurs en optreden van Compact Disk Dummies

  Unwrap lanceert ambitieus programma met topspre­kers zoals Clair Bellens van ILM, Europese jobbeurs en optreden van Compact Disk Dummies

  Kortrijk vormt op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober het epicentrum van de entertainmentindustrie, met de eerste editie van het digital entertainment festival Unwrap. “Het wordt een tweedaagse vol inspirerende gesprekken op het snijpunt van gaming, muziek, film,… ‘The future of entertainment’ zal te voelen, te horen en te zien zijn in Kortrijk”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). De ticketverkoop is nu gestart.