De hulpverleningszone Fluvia kreeg amper oproepen voor wateroverlast
Volledig scherm
De hulpverleningszone Fluvia kreeg amper oproepen voor wateroverlast © Hans Verbeke

Amper oproepen voor wateroverlast

LeiestreekDe hevige regenval heeft bij ons voor weinig tot geen problemen gezorgd. Ook al regende het maandagvoormiddag en ook even in de namiddag soms er hard. De brandweer kreeg slechts enkele oproepen binnen.

 1. Verover binnenstad op autovrije zondag: “Het is hét gezinsfeest van Kortrijk”
  Kortrijk

  Verover binnenstad op autovrije zondag: “Het is hét gezins­feest van Kortrijk”

  Het is in Kortrijk autovrije zondag op 19 september. De volledige binnenstad is verkeersvrij. Trek de straat op en win prijzen, beleef een onvergetelijke fietstocht, glij met een deathride boven de Leie of dans er op los tijdens Dansstorm. Het is de eerste autovrije zondag die weer voluit gaat, sinds de coronacrisis. “Jong en oud: kom genieten van een dag zonder wagens in de bruisende binnenstad. Dit jaarlijks feest van de duurzame mobiliteit is hét gezinsfeest van Kortrijk”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 2. Nieuwe ‘Guldensporengracht’ aan Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt nóg groter: “Drie keer meer water dan nu”
  Kortrijk

  Nieuwe ‘Guldenspo­ren­gracht’ aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk wordt nóg groter: “Drie keer meer water dan nu”

  Het ontwerp voor de heraanleg van de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk en nabijgelegen straatjes in het historisch hart van Kortrijk is aangepast en klaar. De bestaande Guldensporengracht bij de kerk, waar tumult rond was omdat die eerst dreigde te verdwijnen, blijft behouden en wordt uitgebreid met een nieuwe waterpartij aan de kant van de Artillerietoren.