Links een berber met cataract. Rechts zie je onder meer Amélie Verhofstede, tijdens haar eerste humanitaire missie in Zuid-Marokko in 2019
Volledig scherm
PREMIUM
Links een berber met cataract. Rechts zie je onder meer Amélie Verhofstede, tijdens haar eerste humanitaire missie in Zuid-Marokko in 2019 © RV

Amélie (39) leidt humanitaire missie in woestijn in Marokko: “Berbers leggen leven in onze handen om hun ogen en gebit te redden”

Kortrijk/Waregem/Sint-Martens-LatemAmélie Verhofstede uit Waregem leidt midden oktober een humanitaire missie naar Marokko. Het doel: er minstens 120 cataractoperaties laten uitvoeren en berbers ook van slechte tanden verlossen. “Huidskleur en religie zijn niet belangrijk. We zijn allemaal van vlees en bloed, iedereen heeft goeie zorg nodig”, benadrukt Amélie. Ook Freya Bernaert uit Kortrijk springt nu enthousiast mee op de kar. Beiden werken in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk. Ook u kan de missie(s) (financieel) steunen. Zo is er nog heel wat medisch materiaal nodig.

 1. Kortrijk installeert bijna 2.000 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen: “Eerste centrumstad die aan energiedelen doet”
  kortrijk

  Kortrijk instal­leert bijna 2.000 zonnepane­len op verschil­len­de stadsgebou­wen: “Eerste centrum­stad die aan energiede­len doet”

  De stad Kortrijk is begonnen met de plaatsing van 1.968 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen. Het is een van de maatregelen om de energiecrisis het hoofd te bieden. “We doen als eerste centrumstad ook aan energiedelen”, zegt schepen Wouter Allijns (Team Burgemeester). “Energie die we op het ene stadsgebouw te veel opwekken, kunnen we in een ander gebruiken.”
 2. StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterworkfeestje

  StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterwork­feest­je

  Studio Brussel komt opnieuw naar Kortrijk. Drie jaar na de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein, en nog geen jaar na de Week van de Belgische Muziek in de Leiestraat, strijkt de StuBru-radiostudio opnieuw neer in Kortrijk, dit keer in stadspark ’t Plein voor De Tijdloze. Ook Canvas gaat die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen die schuilgaan achter Tijdloze songs.