Ambulanciers Jonas Lapauw (links) en Pieter-Jan Vancraeynest, bij de ingang van de ontsmettingszone op de terreinen van Kortrijk Xpo.
Volledig scherm
Ambulanciers Jonas Lapauw (links) en Pieter-Jan Vancraeynest, bij de ingang van de ontsmettingszone op de terreinen van Kortrijk Xpo. © Hans Verbeke

Ambulanciers staan op scherp voor vervoer coronapatiënten: “Ontsmetten, ontsmetten en ontsmetten. Dat is de boodschap”

Het vervoer van patiënten die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus, heeft grote implicaties voor de organisatie van de ambulancediensten in onze regio. “We doen er alles aan om elk risico uit te schakelen voor onze mensen”, zegt Kaat Nuyttens (hulpverleningszone Fluvia). “Het ordewoord is ‘ontsmetten’, zowel mensen, materiaal en voertuigen. Daarvoor schakelen we een speciaal team in.”

 1. Ingooigem beleeft jaarlijkse hoogdag met viering Sint-Antonius: “Traditie die het verdient om bewaard te blijven”
  PREMIUM

  Ingooigem beleeft jaarlijkse hoogdag met viering Sint-Antonius: “Traditie die het verdient om bewaard te blijven”

  Ingooigem beleeft vandaag zijn jaarlijkse hoogdag, met de viering van Sint-Antonius. Vanmorgen voor dag en dauw verzamelden de kinderen al samen met hun knuffels en/of huisdieren, om samen met twee -geslachte- varkens richting kerk te trekken. Een ietwat vreemd zicht voor al wie niet in Ingooigem woont, maar een waardevolle traditie voor al wie er opgroeide. “Ik heb vroeger als kind nog het varken gedragen, en nu loopt mijn zoontje mee met zijn pony”, zegt papa David Termaut.
 2. Howest-opleiding Built Environment is primeur voor België: “Met stadsbouwers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdringen”
  Kortrijk

  Howest-opleiding Built Environ­ment is primeur voor België: “Met stadsbou­wers meer ruimte aan natuur geven en verharding terugdrin­gen”

  De hogeschool West-Vlaanderen biedt vanaf september 2023 Built Environment aan, uniek in België. “De driejarige innovatieve bacheloropleiding speelt in op de behoefte om verantwoord om te gaan met bebouwde ruimte, hoe en waar die ingepland wordt, welke materialen verantwoord zijn en hoe de verhouding tussen natuur en bebouwde ruimte optimaal geschaald wordt”, licht algemeen Howest-directeur Lode De Geyter de keuze voor de nieuwe bachelor toe.
 3. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 1. Onrust nu Kortrijk buitenschoolse opvang De Puzzel reorganiseert: “Mogen ouders met kinderen geen carrière meer hebben?”
  Kortrijk

  Onrust nu Kortrijk buiten­school­se opvang De Puzzel reorgani­seert: “Mogen ouders met kinderen geen carrière meer hebben?”

  De stad Kortrijk wil ten vroegste tegen het schooljaar 2023-2024 de naschoolse opvang van De Puzzel schrappen en in de scholen zelf laten gebeuren. Maar dat zint de ouders niet. “Alleenstaande ouders met een carrière, pendelende ouders, ouders zonder ouders, ouders zonder lief… moeten die dan allemaal hun ambitie opbergen?”, vraagt Elisah Vandaele (36), mama van Suzanne (5), zich af.
 2. ING verkoopt bankgebouw op Grote Markt en verlaat zo stadscentrum Kortrijk: “Residentiële invulling, kantoren, horeca… alles is bespreekbaar”
  Kortrijk

  ING verkoopt bankgebouw op Grote Markt en verlaat zo stadscen­trum Kortrijk: “Residen­tiële invulling, kantoren, horeca… alles is bespreek­baar”

  Het bankgebouw van ING op de Grote Markt 50 in Kortrijk staat te koop en sluit tegen eind juni de deuren. De werknemers verhuizen naar kantoren in het Kennedypark op Hoog Kortrijk en aan de Brugsesteenweg in Kuurne. Het pand dateert uit 1946, staat op de inventaris van bouwkundig erfgoed Vlaanderen en heeft een imposante neoclassicistische gevel in witte natuursteen.
 3. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.