KORTRIJK: de politie is op zoek naar de eigenaar van deze gestolen fiets.
Volledig scherm
KORTRIJK: de politie is op zoek naar de eigenaar van deze gestolen fiets. © politiezone Vlas

Alerte passant helpt fietsdief klissen in Kortrijk

KortrijkDankzij een alerte passant kon dinsdagavond in Kortrijk een fietsendief geklist worden. De politie van de zone Vlas is ondertussen op zoek naar de eigenaar van de gestolen fiets.

 1. AZ Groeninge stelt nieuwe alarmbel voor, steviger en altijd binnen handbereik: “Maakt leven van patiënten en zorgverleners aangenamer”
  Kortrijk

  AZ Groeninge stelt nieuwe alarmbel voor, steviger en altijd binnen handbereik: “Maakt leven van patiënten en zorgverle­ners aangenamer”

  Iedereen die al eens in het ziekenhuis lag, kent het wel: de alarmbel die je niet vindt of ongewenst af laat gaan. AZ Groeninge heeft nu een oplossing: Secure Up Down Lock. De SUDL combineert een gesp en plastic frame, waarmee je de bel van de patiënt bevestigt aan een leuning van het bed. Het is ontworpen door het team Innovatie van AZ Groeninge en productontwikkelaar Kim Jolie.
 2. Maand eenrichtingsverkeer in Meensesteenweg en Rootputstraat afgesloten door nutswerken
  Bissegem/Kortrijk

  Maand eenrich­tings­ver­keer in Meense­steen­weg en Root­putstraat afgesloten door nutswerken

  Er geldt van maandag 24 januari tot en met zondag 20 februari eenrichtingsverkeer op de Meensesteenweg (N8) richting Kortrijk, tussen de Oliemolenstraat en de Koningin Astridlaan. Diezelfde periode is de zijstraat Rootputstraat afgesloten. Het invoeren van het tijdelijke eenrichtingsverkeer is nodig voor nutswerken. Verkeer op de Meensesteenweg richting Bissegem volgt een omleiding via de Koningin Astridlaan, Bissegemsestraat en Zusters Parmentierstraat.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwinning”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwin­ning”

  De Brugse bieroorlog kent z’n ontknoping. De rechter in Gent besliste dat brouwer Stéphane Kolijn zijn biermerken ‘Brugse Beer’ en ‘Beer van Brugge’ mag blijven verkopen. Al is er wel één opvallende voorwaarde: hij mag dat niet in Brugge doen. Klinkt absurd, maar voor Stéphane voelt het als een overwinning. Hij moet de komende dagen wel verplicht alle flesjes uit de Brugse supermarkten, drankencentrales en cafés halen. “Ondertussen bedachten we al een oplossing om het bier ook in eigen streek perfect legaal te kunnen verkopen”, zegt de brouwer.
 3. Taxichauffeur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”
  Kortrijk/Deerlijk

  Taxichauf­feur merkt brand op en vangt bewoner in bloot bovenlijf op: “Door de mist twijfelde ik eerst of er wel echt brand was”

  Een korte, maar hevige brand heeft dinsdag rond de middag zware schade veroorzaakt in een pand met vijf studio’s in de Noordstraat in Kortrijk. Eén bewoner was thuis en kon ontkomen. “Ik snap niet hoe het in mijn studio kon branden”, zegt Yacine El Melki (29), die gaan werken was en gealarmeerd werd door zijn vriendin. “Het is al van zondag geleden dat ik hier nog geweest ben.”