De dubbele diefstal gebeurde in de fietsenstalling aan het station van Kortrijk.
Volledig scherm
De dubbele diefstal gebeurde in de fietsenstalling aan het station van Kortrijk. © Henk Deleu

Alerte passant belt politie: twee minderjarige fietsendieven opgepakt

Kortrijk/Wevelgem/MenenElk een fiets pikken aan het Stationsplein in Kortrijk en al na een paar meter gevat worden door de politie: het overkwam twee minderjarigen uit Wevelgem en Menen. De daders, 16 en 17 jaar oud, gaven de feiten toe. Ze konden gearresteerd worden dankzij een waardevolle tip van een passant.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Aanvoerder Kristof D’Haene (KV Kortrijk) is teleurgesteld in Luka Elsner, maar begrijpt zijn beslissing: “De trein passeert soms maar één keer”
  Voetbal 1A

  Aanvoerder Kristof D’Haene (KV Kortrijk) is teleurge­steld in Luka Elsner, maar begrijpt zijn beslissing: “De trein passeert soms maar één keer”

  Het waren hectische dagen in het Guldensporenstadion. KVK-trainer Luka Elsner verbrak eenzijdig zijn arbeidsovereenkomst om bij Standard te fakkel over te nemen van Mbaye Leye. Lang heeft KVK niet zonder hoofdcoach gezeten. Karim Belhocine keerde terug naar het oude nest en zit vrijdag tegen Club Brugge voor het eerst op de bank. Aanvoerder Kristof D’Haene - waar Belhocine al mee samenwerkte in zijn eerste periode bij de Veekaa - is blij met de komst van de Franse Algerijn. “Ik weet wat hij verlangt en hoe hij is als mens en als trainer.”