Het podium op Hoog Kortrijk was 50 meter breed en gemaakt in het thema van de wereldberoemde ex-gevangenis Alcatraz.
Volledig scherm
Het podium op Hoog Kortrijk was 50 meter breed en gemaakt in het thema van de wereldberoemde ex-gevangenis Alcatraz. © Henk Deleu

Alcatraz scoort op nieuwe locatie

KORTRIJKAlcatraz scoorde afgelopen weekend uitstekende punten op Hoog Kortrijk. Er deed zich geen enkel incident op het nieuwe festivalterrein voor. Er moest wel te lang gewacht worden aan de ingang.

 1. Gemeenteraadsleden ondergaan sneltest, één personeelslid met Covid-19 meteen naar huis: “We moeten in Zuid-West-Vlaanderen massaal testen”
  Spiere-Helkijn

  Gemeente­raads­le­den ondergaan sneltest, één personeels­lid met Covid-19 meteen naar huis: “We moeten in Zuid-West-Vlaanderen massaal testen”

  Gemeenteraadsleden en personeelsleden ondergingen woensdagavond vrijwillig een sneltest in het gemeentehuis in Spiere-Helkijn. Eén personeelslid kreeg een positief Covid-19-testresultaat onder de neus geschoven en moest meteen naar huis in quarantaine. “Wat nog maar eens aantoont dat we massaal moeten testen. Ik pleit voor een groepsaankoop sneltesten in Zuid-West-Vlaanderen, via de welzijnsintercommunale W13”, zegt burgemeester Dirk Walraet (LB).
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Stormloop voor nieuwe Omer: “8.000 flessen in halfuur weg”
  Bellegem

  Stormloop voor nieuwe Omer: “8.000 flessen in halfuur weg”

  Woensdagavond om 20 uur werd ‘OMER. Brut Nature’ op Facebook voorgesteld. Het koperkleurig bitter en fruitig aperitief in een fles van 75 centiliter is familie van het populair goudblond bier ‘OMER. Traditional Blond’. Wat als een rode lap op een stier werkt. De webshop van brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem werd bestormd. “In een half uur tijd waren alle 8.000 flessen besteld. Het waren Tomorrowland toestanden”, zegt woordvoerder Nicolas Degryse. Niet getreurd. Er zijn van de ‘limited edition’ nog 32.000 flessen in 400 drankenhandels te koop. Wie wil weten in welke drankenhandels dat precies is: klik hier.
 3. Feestzaal Hoeve De Blauwpoorte opent tijdelijke sfeervolle voedingswinkel: “Hier vind je de klassiekers voor eindejaar”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Feestzaal Hoeve De Blauwpoor­te opent tijdelijke sfeervolle voedings­win­kel: “Hier vind je de klassie­kers voor eindejaar”

  Hoeve De Blauwpoorte in Kortrijk blijft zichzelf heruitvinden in tijden van corona. Zaakvoerster Sarah Kemseke en haar mama Tania Huys vormen hun feestzaal om tot een tijdelijke sfeervolle voedingswinkel. Ze laten zo traiteur De Kiekefretter herleven. Die gewezen kleinhandel nabij de Menenpoort was geliefd voor de wild- en gevogeltedelicatessen. “Ideaal om Kerstmis en Nieuwjaar gezellig en feestelijk thuis te vieren”, vertellen moeder en dochter.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills