Het podium op Hoog Kortrijk was 50 meter breed en gemaakt in het thema van de wereldberoemde ex-gevangenis Alcatraz.
Volledig scherm
Het podium op Hoog Kortrijk was 50 meter breed en gemaakt in het thema van de wereldberoemde ex-gevangenis Alcatraz. © Henk Deleu

Alcatraz scoort op nieuwe locatie

KORTRIJKAlcatraz scoorde afgelopen weekend uitstekende punten op Hoog Kortrijk. Er deed zich geen enkel incident op het nieuwe festivalterrein voor. Er moest wel te lang gewacht worden aan de ingang.

 1. KV Kortrijk ontvangt Anderlecht zonder publiek: “Teleurgesteld, we deden er àlles aan om het zo coronaveilig te houden”
  Kortrijk

  KV Kortrijk ontvangt Anderlecht zonder publiek: “Teleurge­steld, we deden er àlles aan om het zo coronavei­lig te houden”

  De stilte regeert vrijdagavond in het Guldensporenstadion, waar ‘de Kerels’ RSC Anderlecht ontvangen. De 2.200 al geregistreerde supporters blijven thuis, nu de coronamaatregelen verder verstrengen. “We zijn teleurgesteld, onze medewerkers hebben zich in alle bochten gewrongen om het zo coronaveilig mogelijk te maken”, zegt commercieel KVK-manager Jelle Brulez. “Laat me wel ook duidelijk zijn dat we als club niet boven het maatschappelijk belang staan. We zijn geen virologen en pretenderen zeker niet dat we het beter weten.”
 1. Fietsenhandel Spitter na 80 jaar te koop: “Elke dag werk, er wordt meer dan ooit gefietst in Kortrijk”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Fietsenhan­del Spitter na 80 jaar te koop: “Elke dag werk, er wordt meer dan ooit gefietst in Kortrijk”

  Bijna iedere Kortrijkzaan kent Spitter. De fietsenhandel, waarvan de geschiedenis 80 jaar teruggaat, staat nu te koop. “Ik heb hier nog nooit een dag zonder werk gezeten. Maar ik word 65 jaar. Het is stilaan tijd om nog wat van het leven te genieten”, zegt Patrick Tilleuil. Er zijn al enkele geïnteresseerden om de winkel en atelier, er zit ook een ruime flat bij, op de kop te tikken.
 2. Piek aan positieve coronatesten in Spiere-Helkijn: “We annuleren alle activiteiten”
  Spiere-Helkijn

  Piek aan positieve coronates­ten in Spie­re-Hel­kijn: “We annuleren alle activitei­ten”

  Wat is er aan de hand in Spiere-Helkijn? In onze regio woekert het coronavirus daar nu het meest. De piepkleine faciliteitengemeente zit met 25 positieve testen in een week, op een totaal van goed 2.000 inwoners, in de penarie. “We zijn ons bewust van de ernst van de zaak. De situatie is echt onrustwekkend. We annuleren zo goed als alle activiteiten”, zegt burgemeester Dirk Walraet.