Tuinaannemer Bert Daenekindt ontwierp de tuin van Yvan en Annick en won daarmee een gouden medaille.
Volledig scherm
Tuinaannemer Bert Daenekindt ontwierp de tuin van Yvan en Annick en won daarmee een gouden medaille. © Foto Henk Deleu

Al voor de vierde keer medaille op zak

MARKE/ROLLEGEMTuinarchitect Bert Daenekindt uit Rollegem mag zich het komende jaar Vlaams Tuinaannemer noemen. Hij won die prijs met de prachtige tuin die hij voor Yvan en Annick Ostyn uit Marke aanlegde. "Mooi is niet genoeg, het moet écht helemaal perfect zijn."

 1. 180 jaar oud beschermd monument huisvest nu Bodega Bossuwé, restaurant is verborgen parel: “Bijna alles wat op je bord komt, is huisgemaakt”
  PREMIUM
  Kortrijk

  180 jaar oud beschermd monument huisvest nu Bodega Bossuwé, restaurant is verborgen parel: “Bijna alles wat op je bord komt, is huisge­maakt”

  Een herenhuis uit 1842 in het historisch hart van Kortrijk, waar je vroeger de bekende brasserie De Heeren van Groeninghe had, neemt een nieuwe start als restaurant Bodega Bossuwé. Dat is al enkele maanden zo. “We zijn niet genoeg gekend. Daar brengen we nu verandering in, na onszelf eerst een inloopperiode gegund te hebben”, zeggen Stephanie Bossuwé (46) en Mikaël Goudesone (55).
 2. Negen nieuwe fietshelden leren kinderen vaardigheden in het verkeer
  Kortrijk

  Negen nieuwe fietshel­den leren kinderen vaardighe­den in het verkeer

  Negen nieuwe bewegwijzerde educatieve routes in Groot-Kortrijk helpen de jeugd op een leuke manier bij het leren van vaardigheden om zich veilig door het verkeer te begeven. “Kinderen leren door de heldenroutes allerlei verkeerssituaties kennen. Ik nodig alle scholen uit om hier aan mee te werken. Hoe meer scholen deelnemen, hoe meer fietsers er straks veilig en zelfstandig op weg kunnen”, zegt schepen van Kortrijk Fietst Axel Weydts (Vooruit).
 1. Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Oostende

  Cowboy Henk verpietert, zorgen over slechte staat van bekend kunstwerk in Kortrijk: “Een full color popart versie kan onze stripheld redden”

  Cowboy Henk op de rotonde nabij de E17 in Kortrijk takelt af. De bekleding met kunststofplantjes is afgesleten, waardoor het beeld zwart ziet en hier en daar het frame van de buste zichtbaar wordt. De stad reikt de hand naar zijn geestelijke vader uit Oostende om samen een oplossing te zoeken. “Ik wil het belangeloos doen, het is een zinvol een waardevol beeld”, zegt Herr Seele.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.