archiefbeeld ter illustratie, aan de Instawalls in het vaccinatiecentrum Vaxpo
Volledig scherm
archiefbeeld ter illustratie, aan de Instawalls in het vaccinatiecentrum Vaxpo © Henk Deleu

Al bijna drie op vier Kortrijkzanen dubbel gevaccineerd

KortrijkDe stad Kortrijk publiceerde maandagochtend een vaccinatie update op Facebook. Bijna 75 procent van de Kortrijkzanen, ouder dan 18 jaar, is al dubbel gevaccineerd.

 1. Van goedkoopste pintjes over fast food aan spotprijsjes tot voordelig sporten: 31 ‘survivaltips’ om zo zuinig mogelijk te leven als student
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van goedkoop­ste pintjes over fast food aan spotprijs­jes tot voordelig sporten: 31 ‘survival­tips’ om zo zuinig mogelijk te leven als student

  Tot 16.000 studenten vatten een nieuw academiejaar aan in Kortrijk, de grootste en gezelligste studentenstad van West-Vlaanderen. Door de inflatie wordt het ook voor (kot)studenten een financiële uitdaging. Omdat we niet willen dat hun jeugdige drang om voluit te leven afgeremd wordt door een lege portemonnee, geven we 31 ‘survivortips’ mee om zo zuinig mogelijk te leven.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Energiecrisis stuwt hulpaanvragen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden kwetsbaar”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Energiecri­sis stuwt hulpaanvra­gen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenouderge­zin­nen en alleen­staan­den kwetsbaar”

  Het OCMW van Kortrijk voelt het effect van de energiecrisis. Waar er in 2014 nog 3.132 dossiers waren om gezinnen te ondersteunen, zijn er dat nu al 3.850, goed voor een stijging met bijna 23 procent. “We zien voor het eerst een nieuw cliënteel. Mensen met een inkomen uit arbeid die toch hun rekeningen niet meer kunnen betalen”, zegt schepen van Armoedebestrijding Philippe De Coene.
 1. ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldig­den camping­moord vertonen geen greintje spijt in laatste woord

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke heeft de jury zich teruggetrokken voor het beraad over de schuldvragen. In hun laatste woord maakten Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) een gelaten indruk. Geen greintje spijt of zelfs maar enige aanzet tot verontschuldigingen kwam uit hun mond. De jury moet nu oordelen wie welk aandeel had bij de gruwelijke moord op Mihael Parrent (37).
 2. Ze is er: de nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke
  Marke/Bissegem

  Ze is er: de nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke

  De nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke ligt sinds vanmiddag op haar plaats, een belangrijke mijlpaal voor de werken die in september vorig jaar van start gingen. Het duurt wel nog tot februari voor de brug weer opengesteld wordt voor het verkeer: de brug moet immers nog verder afgewerkt worden. Met de opening van de brug wordt dan meteen ook het eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Driekerkenstraat, een beslissing die al voor heel wat protest zorgde.