Bezwijken Adam en Eva voor de verleiding? Ontdek het in Tuin Messeyne, aan de Groeningestraat.
Volledig scherm
Bezwijken Adam en Eva voor de verleiding? Ontdek het in Tuin Messeyne, aan de Groeningestraat. © Henk Deleu

Al 35.000 bezoekers voor Paradise, kunstenfestival verruimt openingsuren en voegt ultiem werk in Tuin Messeyne aan parcours toe

KortrijkDe stad Kortrijk verruimt tijdens de zomervakantie de openingsuren van alle indoor locaties van Paradise tot 19 uur. Het parcours van het internationaal kunstenfestival is verder compleet, nu in Tuin Messeyne een ultiem werk wordt geplaatst. Paradise ontving al 35.000 bezoekers.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Energiecrisis stuwt hulpaanvragen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden kwetsbaar”
  Kortrijk

  Energiecri­sis stuwt hulpaanvra­gen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenouderge­zin­nen en alleen­staan­den kwetsbaar”

  Het OCMW van Kortrijk voelt het effect van de energiecrisis. Waar er in 2014 nog 3.132 dossiers waren om gezinnen te ondersteunen, zijn er dat nu al 3.850, goed voor een stijging met bijna 23 procent. “We zien voor het eerst een nieuw cliënteel. Mensen met een inkomen uit arbeid die toch hun rekeningen niet meer kunnen betalen”, zegt schepen van Armoedebestrijding Philippe De Coene.