Een zicht op het nieuwe woonzorgcentrum.
Volledig scherm
Een zicht op het nieuwe woonzorgcentrum. © Foto LLOX architecten

Akkoord over nieuw woonzorgcentrum

KORTRIJKHet OCMW en buurtbewoners hebben een akkoord over de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jozef. De werken starten in het najaar van 2019 en kosten 27 miljoen euro. Het woonzorgcentrum is in het voorjaar van 2022 instapklaar.

 1. Agent bespuwd, gekrabd, geslagen en gebeten: “Geweld tegen agenten is een echte plaag geworden en moet stoppen”
  Kortrijk

  Agent bespuwd, gekrabd, geslagen en gebeten: “Geweld tegen agenten is een echte plaag geworden en moet stoppen”

  “Het geweld tegen politie-agenten is een echte plaag geworden. Het loopt de spuigaten uit en moet stoppen.” Advocaat Jan Leysen uit Kortrijk lanceerde woensdag een duidelijke oproep en drukte de wens uit dat het gerecht voortaan strenge signalen geeft om geweld tegen politie de wereld uit te helpen. Halfweg november werd een agent bij een interventie in Kortrijk bespuwd, gekrabd, geslagen en gebeten. De dakloze dader stuurde zijn kat naar het proces.
 2. Vlamingen willen met zelfgemaakte boot van zeven vierkante meter Atlantische Oceaan over: “Overleven op gevriesdroogde voeding en gezuiverd zeewater”
  PREMIUM
  Kortrijk / Gent / Dendermonde

  Vlamingen willen met zelfgemaak­te boot van zeven vierkante meter Atlanti­sche Oceaan over: “Overleven op gevries­droog­de voeding en gezuiverd zeewater”

  De Kortrijkse ingenieur Gijs Vanden Bogaerde (32), botenbouwer Koen De Gezelle uit Gent (47) en de Dendermondse avonturier Jelle Veyt (34) zijn klaar om begin februari in hun zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. Een overlevingstocht van 7.000 kilometer, tussen Portugal en de Verenigde Staten, op amper zeven vierkante meter. Een strijd tegen de natuurelementen, maar ook en vooral tegen zichzelf.
 3. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 1. Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan slippende wagen maar net ontwijken

 2. Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'
  Play

  Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'