Ahmad Ahmadyar (20) met zijn boek, over hoe hij als 9-jarige jongen vluchtte uit Afghanistan.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmad Ahmadyar (20) met zijn boek, over hoe hij als 9-jarige jongen vluchtte uit Afghanistan. © Henk Deleu

Ahmad vluchtte als kind met vader weg uit Afghanistan en voelt mee met ex-landgenoten: “We hebben de dood in ogen gekeken”

KortrijkAhmad Ahmadyar (20), een student uit Kortrijk die als kind Afghanistan ontvluchtte, heeft een boek uit over zijn tweejarige tocht naar Europa. Met zijn verhaal wil hij duidelijk maken wat vluchten mentaal, fysiek en emotioneel met een mens doet. Zijn hart bloedt als hij de beelden van zijn thuisland ziet. “Dat mensen zich vastklampen aan een vliegtuig, om even later te pletter te storten, toont aan hoe groot hun wanhoop is.”

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. POLL. Kortrijk brengt hoop met kerstmarkt, ijspiste én foor, bloedrode coronacijfers of niet. Doen of onverantwoord?
  Kortrijk

  POLL. Kortrijk brengt hoop met kerstmarkt, ijspiste én foor, bloedrode coronacij­fers of niet. Doen of onverant­woord?

  Het aantal coronabesmettingen bereikt recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen. Maar in Kortrijk wil het stadsbestuur ook een boodschap van hoop en positiviteit brengen. Door met strikte coronamaatregelen de kerstmarkt, ijspiste en foor tóch een kans te geven. Wij vragen ons af wat Kortrijkzanen en bezoekers hier zelf van vinden en lanceren een poll. Geen ons uw mening.