Afvalbrand veroorzaakt grote rookpluim

 1. Nieuw woonproject eert 100 jaar oude cinemazaal De Gouden Lanteern: “We restaureren de iconische gevel en zoeken de oorspronkelijke lantaarn”
  Kortrijk

  Nieuw woonpro­ject eert 100 jaar oude cinemazaal De Gouden Lanteern: “We restaure­ren de iconische gevel en zoeken de oorspronke­lij­ke lantaarn”

  Gewezen cinemazaal De Gouden Lanteern, later Ciné Orly en cultuurtempel Limelight, is niet meer. Al toont vastgoedontwikkelaar Vitruvi er met een nieuw woonproject respect voor de rijke filmgeschiedenis. Zo wordt de iconisch gevel in de Jan Persijnstraat 6 in ere hersteld. Een oude projector en zitjes worden in het project ingepast. Vitruvi is zelfs op zoek naar de oorspronkelijke lantaarn om die weer aan de voorgevel te kunnen hangen.
 2. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen