Angelique Descheemaeker vertelt het verhaal van haar tienerdochters Marte en Nora, die het syndroom van Usher hebben.
Volledig scherm
Angelique Descheemaeker vertelt het verhaal van haar tienerdochters Marte en Nora, die het syndroom van Usher hebben. © Henk Deleu

Acties voor onderzoek naar zeldzame ziekte van Usher: “Zicht van onze tienerdochters wordt slechter”

Een yogasessie en een verkoop van polsarmbandjes vragen in het kader van De Warmste Week aandacht voor Usher. De zeldzame ziekte behandelen is nog niet mogelijk. Ongeveer 1 op 10.000 kinderen lijdt aan Usher. “Het zicht van onze tienerdochters Marte en Nora wordt door het syndroom traag maar zeker slechter”, zegt mama Angelique Descheemaeker. “Ook hun gehoor is aangetast. Maar dat blijft nu wel stabiel.”

0 reacties

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"